Најновије

"НАЛАЗИМО СЕ ПРЕД ИСКУШЕЊИМА": У председништву патријарх Иринеј, лидери Срба из Црне Горе, Републике Српске... (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са представницима Срба из региона, а тема састанка је била ситуација у Црној Гори и БиХ, а потом се обратио медијима и грађанима Србије.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Ми смо се Срби на Сретење сабрали, окупили, саслушали једни друге. Налази се Србија пред великим политичким искушењем у тренутку када је економски најснажнија у последњих 50 година - рекао је Вучић да смо успели нешто што смо сањали деценијама.  

- Уз прихватање поруке патријарха Иринеја о јединству у добру, јасно је да је Србији неопходан мир. Због Србије и због наше деце.

- Свакако ћемо бити уз наш народ и то се не доводи у питање. Моја је само молба, председнику Додику и премијерки Цвијановић, пре свега због ситуације у БиХ, да имају у виду интересе целог нашег народа - рекао је Вучић.

- Подржаћемо наш народ у Црној Гори и Републици Српској, али је најважније да задржимо мир. Србија подржава Дејтонски споразум и сасмим тим интегритет БНосне и херцеговине, али и интегритет Републике Српске - објаснио је Вучић.

Медијима се први обратио српски патријах Иринеј.

- Свим грађанима желим срећан велики празник, Сретење - почео је патријарх.

- Ми смо на великим искушеињама, али памет ће нам помоћи да решимо проблеме, таржимо путеве и начине да решимо све проблеме, уз божију помоћ - рекао је Иринеј и додао:

Ми нисмо велики народ и можемо да опстанемо само ако смо јединствени у добру.

Потом се окупљенима обратио Андрија Мандић, председник Нове српске демократије из Црне Горе.

- Задовољни смо састанком који смо имали код нашег домаћина, председника Србије Вучића и много смо срећни што је констатовано да је снага српске солидарности своје најлепше лице показала после ових познатих дешавања у Црној Гори. Позвали смо читав наш народ на узбуну, саопштили да смо угрожени и ми и наша црква и наш се народ одазвао... Захвални смо свима њима, који су у овим тешким временима за део српског народа који живи у Црној Гори и за епархије СПЦ стали заједно с нама, раме уз раме... Што би рекао Његош: Свој својега никад пуштат неће...

Милорд Додик рекао је да је пресрећан што су се представници Срба нашли за истим столом.

- Ја сам председника Вучића и остале учеснике састанка обастио о намерама међународне заједнице да уруши Републику Српску - рекао је он и додао да је пређена црвена линија и да је време да Република Српска крене својим путем.

Макрон честитао Дан државности председнику и грађанима Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА