Најновије

НЕ СХВАТАЈУ ДА ВИШЕ НИСУ ЈЕДИНА СИЛА У СВЕТУ: Помпео искритиковао Русију и Кину, а потом изрекао небулозу!

Амерички државни секретар Мајк Помпео истакао је данас глобалну улогу САД и критиковао Кину и Русију уз поруку да ће западни идеали и вредности преовладати.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Помпео је у обраћању на Минхенској безбедносној конференцији рекао да је срећан што су наводи о "смрти" трансатлантског савеза крајње претерани.

- Запад побеђује и ми побеђујемо заједно - рекао је он одговарајући на јучерашњу индиректну критику немачког председника Франк-Валтера Штајнмајера да САД одбијају идеју о међународној заједници.

- Али, земље које не поштују суверенитет још увек нам, више од 30 година од пада Берлинског зида, прете - рекао је он, преноси Ројтерс.

Помпео је казао да Русија, Иран и Кина дестабилизују међународни систем и да преко сајбер активности покушавају да прошире утицај.

- Хуавеј и друге кинеске технолошке компаније су трајански коњ за кинеске обавештајне службе, руске кампање дезинформација покушавају да окрену наше грађане једне против других, а ирански сајбер напади штете компјутерским мрежама на Блиском истоку - рекао је Помпео.

Турски специјалци опколили руску амбасаду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА