Најновије

АМЕРИКА У СТРАХУ: Ново напредно ракетно оружје долази из Русије! (ВИДЕО)

Основна карактеристика ловачког авиона Су-57 која мора да задовољи стандард мале радарске рефлективности додатно су усложили посао развојних конструктора који развијају наоружање за ову летелицу.

Су 57 (Фото: Риа)

То наоружање мора да има исте, ако не и боље перформансе од садашњих ракета, док истовремено њихов облик не сме да наруши „стелтност“ авиона. Ове ракете ће се качити на посебне носаче који ће се налази у унутрашњости трупа летелице.

„Модели ракета које би се качили на спољне носаче летелице, нису проблематичне када се говори о техничко-тактичким перформансама ракета. Међутим, проблем ће бити задржавање тих карактеристика за ракете које морају да се поставе на носаче у унутрашњости трупа авиона. Ова ракета у односу на стандардне пројектиле мора да буде доста мања, са склопивим крилним и репним површинама. До сада је руска војна индустрија радила на ракетном наоружању стратегијске намене које се лансирало из унутрашњости трупа (крстареће ракете великог домета Х-101/Х02 које носе стратегијски бомбардери Т-95МС и Ту-160, примедба преводиоца). Међутим, развој тактичких ракета високих брзинским и маневарских карактеристика, које ће се смештати у унутрашње одсеке борбених летелица је нешто сасвим ново“- истиче први човек корпорације „Тактичко ракетно наоружање“ а преноси интернет портал РГ.

Ова корпорација је један од водећих сегментата руске војне индустрије који је специјалозован за производњу ваздухопловних убојних средства класе „ваздух-ваздух“ и „ваздух-земља“ укључујући и специјализоване верзије ракета који се намењене борби против површинских бродова и непријатељских радарских капацитета.

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању широког спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих земаљских циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операције извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља...

Посебна пажња руских војних конструктора је усмерена на изградњу напредног ракетног наоружања класе „ваздух-ваздух“ које ће овој летелици обезбедити остваривање доминације у ваздушном простору. То се пре свега односи на развој суперманевришућих ракета кратког и средњег домета (Р-73/РВВ МД и К-77М/РВВ АЕ), али и ракете великог домета за напад на циљеве на даљинама 300+км као што је Р-37М.

Поред реконфигурације њихових габарита и дизајна, посебна пажња је посвећена развоју нове генерације ултра-отпорних (на средства противелектронске борбе, прим.предовиоца) самонавођених бојевих глава високе осетљивости.

Прочитајте ОВДЕ    какво то Путиново убојито оружје стиже у Србију.

ИЗвор: Ало/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА