Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ У НИКШИЋУ: Народна власт треба да слуша глас народа! Литије ће бити настављене!

Широм Црне Горе и вечерас су одржане литије и молебани у знак протеста против усвојеног спорног Закона о слободи вероисповести. Мирне протестне шетње одржане су у Подгорици, Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Жабљаку, Херцег Новом, Андријевици...

Митрополит Амфилохије (Фото: ria.ru)

Верници СПЦ кренули су из манастира Острог према Никшићу, где је вечерас литију предводио митрополит црногорско-приморски Амфилохија.

- Овај народ који се сабира око својих светиња постао је средиште Европе. Чувајући своје светиње чувају свој образ. Закон који је донет је закон који се родио из онога духа отимачине и послератног братоубилаштва и богоубилаштва. Велики је дар Божји да се народ пробудио, да није изгубио образ и душу, није изгубио осећање за светињу, за оно што је најбитније за свакога човека - казао је Амфилохије.

Оценио је да многи који су гласали за оне који доносе законе, да су знали да ће доносити овакве, не би гласали за њих, преноси РТЦГ.

- Надали су се да ће они доносити праве, истинске законе. Ако имају савести и свести, требало би само да погледају овај народ овде. Ако су истинска народна власт, онда би требало да слушају глас народа - поручио је митрополит црногорско-приморски.

Према његовим речима, и Европљани "уколико желе да буду носиоци демократије, а не демонократије, помоћи ће овом народу да се ослободи духа братоубулаштва и богоубилаштва, духа подела".

- Ово није народ који подржава поделе, ни језичке, ни националне, ни било какве друге, већ је пробуђени народ и мора да се чује његов глас, сада када се ослободио од страха, који је притискао од рата наовамо - рекао је Амфилохије.

Он је казао да се нада да ће они који су доносили Закон „уклонити га, да спасу образ Црне Горе, Владе, председника и послушати глас народа који то тражи мирним скуповима".

Амфилохије је рекао да се окупљамо мирно, како и треба, наводећи да ће литије бити настављене.

Венецуела планира да тужи САД Међународном кривичном суду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА