Најновије

РАЊЕНОГ ШКАЉАРЦА ОБЕЗБЕЂУЈЕ НЕМАЧКА ПОЛИЦИЈА! Порески обвезници бесни због трошкова: Нек плати његов породични клан!

Ко ће да плати то што немачки полицајци већ недељу дана обезбеђују клинику у Хановеру на којој се лечи рањени припадник црногорске мафије? Немачки порески обвезници се буне.

Немачка полиција (Фото: Јутјуб)

Наводни припадник црногорске мафије Игор К. већ недељу дана лечи се на клиници Медицинског факултета у Хановеру. Зграду клинике притом обезбеђује велики контингент локалне полиције.

Или нека сам плати то обезбеђење или нека клиника сноси трошкове свог приватног пацијента, поручује немачко Удружење пореских обвезника.

Како преноси јавни сервис покрајине Доње Саксоније НДР 1, Удружење захтева да трошкове сноси пацијент. А ако законски није могуће трошкове пренети на тешко повређене или на његов „породични клан“, онда би одмах требало кренути у измене закона, изјавио је председник покрајинског Удружење пореских обвезника Бернхард Центграф. Алтернативно – требало би проверити да ли се то може књижити на рачун клинике због повећаних трошкова безбедности „њеног приватног пацијента“.

Како преносе локални немачки медији, Игор К. (35) претходно је био у једној црногорској болници – наводно са 27 рана од метака у рукама и ногама. Пребачен је на клинику у Хановеру по сопственој жељи, а трошкове лечења сноси сам пошто у Немачкој нема здравствено осигурање.

„Не може бити да у болницу буде примљен приватни пацијент који добро зарађује, а да порески обвезник за то мора додатно да плати“, изјавио је Матијас Карш, председник Савеза синдиката припадника криминалистичке полиције Доње Саксоније за лист Хановерише алгемајне. Карш захтева да болница у Хановеру сноси највећи део трошкова за обезбеђење Игора К. „Поред тога“, додаје Карш, „полицајци који су свакодневно ангажовани на обезбеђењу болнице недостају на неким другим местима“.

Иначе, према информацијама тог немачког листа, полиција обезбеђује и супругу пацијента из Црне Горе, Сузану К. За сада се не зна колики су трошкови тих додатних мера обезбеђења.

Београдски медији раније су пренели да је Игор К. припадник тзв „шкаљарског клана“ који је пре око три недеље рањен у зетском насељу Балијаче. Медији већ месецима извештавају о „рату између шкаљарског и кавачког клана“ у Црној Гори који се пренео и на регион, а сада и на Немачку.

Прање новца?

Лечење рањеног црногорског мафијаша постало је у међувремену и политичко питање у Немачкој.

„Не може се искључити могућност да он лечење плаћа новцем од криминалних трансакција“, изјавио је Јерг Боде, посланик Либерала (ФДП) у парламенту Доње Саксоније. Како преноси лист Билд, Боде је влади те немачке покрајине послао званични упит: „Може ли Медицински факултет у Хановеру да искључи могућност да плаћање рачуна за трошкове лечења (Игора К.) представља прање новца?“

Лист подсећа да је Игор К. био уплетен у трговину наркотицима и да је због тога био и у затвору. У рацији коју је у децембру 2017. године спровела црногорска полиција, одузети су мобилни телефони, ножеви, једна мачета, два аутомобила и 182.450 евра у готовини. Стручњак за кривично право Клеменс Ангер за Билд каже: „Ако клиника у Хановеру прихвати новац од пацијента до којег се дошло криминалним активностима, онда она може да буде осумњичена да учествује у прању новца.“

Прописи налажу да банка мора да обавести надлежне у случају да постоји икаква сумња приликом новчаних трансакција. То подразумева и да та сума може бити заплењена.

Прочитајте ОВДЕ   нове шок детаље убиства Аркана.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА