Најновије

"Ситуација у Црној Гори била би потпуно другачија да нисмо у НАТО-у!"

Министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић сматра да би ситуација у тој земљи била потпуно другачија да није чланица НАТО-а и да је то најбоља одлука коју је актуелна власт донела.

Црна Гора НАТО (Фото: Влада Црне Горе)

Предраг Бошковић је, на предавању о безбедности као економском ресурсу студентима Економског факултета у Подгорици, истакао да је неутралност немогућа када је Балкан у питању јер је то показала историја, преноси РТЦГ.

"Да оставимо емоције по страни и историју, најисправнија одлука је донесена 2017. године када смо постали дио Алијансе. Мислим да ће вријеме које долази и које тренутно живимо то и показати. Сигуран сам и да би актуелна ситуација била потпуно другачија да Црна Гора није чланица НАТО-а. Знате да уколико до било каквог инцидента дође, да можете рачунати и на војску и на средства осталих 28, ускоро 29. чланица Алијансе ", рекао је Бошковић. 

Навео је да бројке за претходне три године показују да се раст страних директних инвестиција из земаља НАТО увећао за "неколико стотина процената" и додао да је то случај са свим земљама источног блока које су приступиле Алијанси.

Бошковић сматра да је сајбер безбедност тренутно највећи изазов за човечанство. 

"Оно што је Црна Гора претрпјела од 2014. године наовамо је јединствен примјер у свијету. Преживјели смо 'више врста специјалних ратова' који су се водили против нас, а сада се понавља исти сценарио из 2016. и 2017. године, са много перфиднијом намјером. Ми смо сада, када су сајбер капацитети у питању, у сарадњи са Сједињеним Државама значајно подигли знање и ресурсе на виши ниво"", закључио је Бошковић.

Република Српска и српски народ немају шансу у БиХ јер их Сарајево мрзи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА