Најновије

ДЕМОКРАТЕ ПРИПРЕМИЛЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Милијардер Мајкл Блумберг учествује на следећој дебати!

Најмање шесторо кандидата за председничку номинацију Демократске странке учествоваће у среду у једној од кључних дебати у Невади, три дана уочи унутарстраначких избора у тој америчкој савезној држави.

Мајкл Блумберг (Фото: Јутјуб)

Кокуси, који ће у Невади бити одржани у суботу 22. фебруара, трећи су избори у процесу доношења одлуке о председничком кандидату демократа који ће бити ривал актуелном председнику Доналду Трампу на изборима 3. новембра.

У деветој дебати демократа први пут ће учествовати милијардер и бивши градоначелник Нјујорка Мајкл Блумберг који је према новој анкети НПР-а, ПБС-а и института Марист избио на друго место са подршком од 19 одсто.

Према истом истраживању јавног мњења, сенатор Сандерс је на првом месту са 31 одсто подршке, а бивши потпредседник САД Џо Бајден на трећем са 15 одсто.

Блумберг је већ уложио стотине милиона долара у своју предизборну кампању, а током дебате ће се вероватно суочити са бројним питањима о контроверзним и како многи сматрају дискриминаторним полицијским мерама за које се залагао док је био градоначелник Њујорка. Блумберга многи оптужују и за наводну шовинистичку политику у његовој компанији.

"Има много тога о чему би требало разгововарати са Мајклом Блумбергом", рекао је Бајден.

Блумберг није био на бласачком листићу у Ајови и Нју Хемпширу, а не учествује ни на изборима у Невади и Јужној Каролини. Међутим, нада се да ће почети да осваја делегате 3. марта када ће се о председничком кандидату демократа изјашњавати бирачи у 14 савезних држава.

Претходно је у Ајови бивши градоначелник Саут Бенда у Индијани Пит Бутиџиџ однео тесну победу над сенатором Сандерсом, који је пак освојио највише гласова у Њу Хемпширу.

Најмање петоро кандидата квалификовало се за дебату у среду: Бајден, сенатори Берни Сандерс, Елизабет Ворен и Ејми Клобучар и Пит Бутиџиџ.

Ворен и Сандерс оптужују Блумберга да покушава да купи изборе. Бивши градоначелник Њујорка на то одговара да поштује правила, а нуди и да финансира напоре демократа да поразе Трампа, чак и ако не освоји председничку номинацију.

Прочитајте ОВДЕ шта би могло да се догоди турском председнику ако крене у рат у Либији и Сирији.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА