Најновије

КИЈЕВ И МОСКВА НА ИВИЦИ РАТА: Убијен украјински војник у Донбасу! Русија жестоко одговорила на провокације Украјине и НАТО земаља!

У нападу који се догодио у уторак на истоку Украјине, један украјински војник је убијен, а четворо је рањено. 

Уместо мира, нови сукоби у Донбасу (Фото: Јутјуб)

Украјинска војска је оптужила руске снаге да су покушале да пређу украјинске линије, уз помоћ минобацача, бацача граната и митраљеза. 

Западне земље и НАТО такође оптужују Русију да је послала трупе и тешко наоружање како би подржали борце у Доњецкој и Луганској области, које чине регион Донбас.

Москва је негирала оптужбе.

Украјински председник Володимир Зеленски најавио је да ће сазвати састанак украјинског Савета безбедности.

Зеленски је напад на украјинске војнике назвао "циничном провокацијом чија је намера да се поремети мировни процес у региону Донбас, који се креће малим, али непрекидним корацима".

Украјина и Русија су, након прошлогодишњег обећања Зеленског да ће окончати конфликт, имплементирале мере изградње поверења, које укључују размене затвореника и поступно повлачење трупа из одређених подручја.

Зеленски и руски председник Владимир Путин разговарали су телефоном прошле недеље, саопштено је из канцеларије украјинског председника.

Напад се догодио у моменту када се Украјина и Русија припремају за самит са Француском и Немачком у покушају да окончају сукоб.

У сукобима између украјинских трупа и руских снага у источној Украјини од 2014. године живот је изгубило више од 14.000 људи, упркос споразуму о прекиду ватре потписаном 2015.

Прочитајте ОВДЕ зашто Америка није смела да одговори на ирански напад на војне базе.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА