Најновије

РУСКИ СВЕШТЕНИК ИЗЈАВОМ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: "Жене које живе у ванбрачној заједници су проститутке"

Свештеник у Русији привукао је велику пажњу јавности пошто је јавно изједначио неудате жене које живе у ванбрачној заједници са партнером и проститутке.

Руски свештеник Дмитри Смирнов (Фото: Јутјуб)

- Наше жене не разумеју шта је брак. Непријатно им је да кажу "Ја сам бесплатна проститутка", тако да им је лакше да изјаве "Живим у цивилној заједници". Ало! Не, ви само пружате услуге бесплатно и то је све и нико не гледа на вас као своју супругу - казао је Дмитри Смирнов, а преноси "Раша тудеј".

Архиепископ Смирнов је наставио да брани тезу како у Русији има милиона више удатих жена него удатих мушкараца.

- Како је то могуће? Па, врло је просто - мушкарци чије жене кажу да су у цивилној заједници не сматрају да су то њихове супруге, већ је то тренутно задовољство. Јер, да их третирају као супруге, било би теже да се званично забележи брак - каже Смирнов.

Коментар архиепископа изазвао је бурне реакције у јавности. Председница Уније жена Екатарина Лахова казала је да је Смирнова изјава "глупа, ружна и погрешна" и истакла да пажња не би требало да буде усмерена ка браку, већ према стварању породице.

Чак су и неки чланови Руске православне цркве такође "на нож" дочекали тврдње архиепископа. Епископ Сава изјавио је да је изјава Смирнова "увредљива" и "неприхватљива", а портпарол цркве Владимир Легојда истакао је да су речи архиепископа "неуспешно провоцирање (троловање)".

Зашто Америка није смела да одговори на ирански напад на војне базе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА