Најновије

ВУЧИЋ: Пропустили смо велику шансу, плаћаћемо цену

Председник Србије Алекснадар Вучић рекао је синоћ да је Србија пропустила шансу да постигне компромис са Пирштином и да ће се то у будућности плаћати.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о разграничењу, каже да је схватио да Срби никада неће прихватити нешто што нам је шанса и да ћемо због тога жалити.

"Схватио сам поруку народа, била нам је велика шанса, али смо је пропустили", поручио је Вучић на ТВ Хепи.

Он каже да ћемо због тога проћи лошије у будућности, али да њега нико неће моћи да окриви.

"Бранићу српски народ, али запамтите моје речи за 20 година: имали смо шансу, али нисмо имали довољно свести и мудрости", истакао је Вучић.

Поводом 12 година од једнострано проглашене независности Косова и поруке Мајка Помпеа Приштини да су суверенитет и независност Косова гаранција мира, истиче да су независност и добили захваљујући Америци и Немачкој.

"Шта очекујете, да ли мислите да ће да промене мишљење и да повуку то или да Србија може да промени њихове ставове после изгубљеног ратног сукоба. Где је ту логика", указује Вучић.

Поводом оптужби да је издајник и да је хтео да изда Косово, каже да су ћутали и са запада.

"Нису рекли да ништа није договорено, за нешто што се није догодило. Све време говоре 'само што није', а ја нисам крио од народа ништа. Рекао сам за шта се залажем, али нико није то хтео", објашњава Вучић.

Он истиче да договор Срба и Албанаца није никоме одговарао и да није наилазио на подрску ни на истоку, ни на западу, јер тај договор доноси 100 година мира и развоја и будућност и сигурност за децу.

"Нико не би био срећан због тога. Једни, јер је за њих само понижена Србија коначно решење. Ови други, како би могли да утицу на Србију и регион", напоглашава Вучић.

За оне у земљи који, како каже, немају никаву политику, који су изгубили Косово и Црну Гору, каже да ће некога издати.

"Ја сам хтео компромис. Знам да Срби никада то нису прихватали. Ја бих да славимо зивот и будућност деце. Није прошло, нема проблема, плаћаће деца, цену као и свака друга", поручио је Вучић.

Преноси и да је у Бриселу имао један сусрет са Аљбином Куртијем, први пут га видео, али да нису ни о чему разговарали.

"Имао је своје излагање које је било изразито прљаво, одвратно излагање против Србије са најгорим измишљотинама", рекао је Вучић и упитао да ли ови из Србије који подржавају Куртија мисле да је Србија починила геноцид и толике злочине и да треба да одговара.

"Ако је Обама добио Нобелову награду, а Трамп није, иако је зауставио више ратова, објасните ми логику. Таква је и логика да су Албанци толерантни, миротворци".

Он додаје да се на Косову спремају исти закони о црквеној имовини, као и у Црној Гори, али да смо ми увек тражили да се све води под СПЦ Београд и Патријаршија Београд да не би рекли да је косовско већ културно благо Србије.

"Никада на то нису хтели да пристану и Албанци и странци о томе нису хтели да разговарају", наводи Вучић.

Из Брисела кренуле да пљуште најодвратније поруке према нашем народу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА