Најновије

ЦЕО СВЕТ СТРЕПИ! НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ: Да ли ће се састати Путин и Ердоган? Један позив мења све!

Након што је објављено да Русија и Турска нису постигле споразум у циљу смањења напетости у вези са сиријским Идлибом, у Москви за сада нема наговештаја о евентуалном састанку Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана.

Путин и Ердоган (Фото: Јутјуб)

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је изјавио да, бар за сада, нема ни конкретних планова да се организује телефонски разговор председника Русије и Турске.

Песков, међутим, напомиње да су председници у "блиском контакту" и да, уколико буде било потребно, "телефонски разговор може бити одобрен буквално за неколико сати".

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је рекао да је Москва спремна да сарађује са Анкаром у вези са смиривањем тензија у Идлибу на било ком нивоу, али да нема назнака о припремама састанка Путина и Ердогана.

Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу није искључио могућност да се лидери две земље састану у наредним данима да би разговарали о ситуацији у Идлибу.

Ердоган је претходно рекао да су разговори с Русијом о сиријском Идлибу далеко од испуњавања захтева Турске и упозорио да је војна операција само питање времена.

У обраћању посланицима његове владајуће Партије правде и развоја, Ердоган је истакао да је Турска одлучна да Идлиб, на северозападу Сирије, постане безбедна зона "без обзира на цену" и независно од разговора који се настављају с Русијом, која подржава снаге сиријског председника Башара ел Асада.

Према речима турског лидера, упркос сталним разговорима о Идлибу, Турска и Русија још су далеко од постизања споразума о том питању.

Кремљ је саопштио да би турска војна операција против снага сиријске владе у Идлибу била најгори могући сценарио.

Прочитајте ОВДЕ зашто су пропали преговори Русије и Турске.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА