Најновије

ИРАНЦИ ТВРДЕ: Трамп се нас плаши! Ево и зашто!

Ирански министар спољних послова Мохамед Џавад Зариф рекао је да верује да је његов недавни састанак с једним америчким сенатором "уплашио Трампову администрацију", јер је то била прилика да се директно разговара са "америчком нацијом".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Зариф се прошле недеље састао са сенатором Крисом Марфијем током Безбедносне конференције у Минхену.

Демократа из Конектиката правдао се јуче због тог састанка јер су његове поступке криитковали конзервативни медији и јер је председник САД Доналд Трамп алудирао да је можда прекршен амерички закон. Амерички државни секретар Мајк Помпео рекао је да се нада да свако ко се сретне са Зарифом изражава амерички став према Ирану.

"Трамп и Помпео се плаше јер је сенатор разговарао са иранским министром спољних послова", рекао је Зариф новинарима.

Он је навео да је и раније разговарао с америчким сенаторима, али не и са којим.

Марфи је рекао да је састанак са Зарифом био важан, јер је "опасно не разговарати с непријатељима" и додао да је "Иран непријатељ САД".

Техеран и Вашингтон су се приближили отвореном сукобу у јануару, када су америчке снаге у Ираку убиле најмоћнијег иранског генерала Касима Солејманија.

Трамп је рекао да изгледа да је Марфи прекршио савезни закон САД који забрањује приватним лицима да воде званичну дипломатију.

Помпео је рекао да САД одавно сматрају Иран "покровитељем тероризма" и указао да је недавно Иран оборио украјински путнички авион изнад Техерана.

Он је критиковао и друге Американце због састајања са Зарифом, укључујући свог претходника на месту државног секретара САД, Џона Керија.

Прочитајте ОВДЕ зашто руски Сухој мора на дораду.

Извор: Радио Слободна Европа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА