Најновије

СИТУАЦИЈА СЕ ОПАСНО КОМПЛИКУЈЕ: Америка враћа оружје у Сирију, користи се против турске војске и цивила

Ситуација у сиријским регионима у којима САД држе контролу се компликује будући да је од почетка године из Ирака америчка војска вратила велике количине оружја из Ирака у Сирију које се користи против турских снага и цивила, изјавио је шеф руског Центра за помиренје зараћених страна у тој земљи Олег Журављов.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Како је прецизирао, америчка команда је од почетка године пребацила 13 конвоја са преко 80 јединица оклопне технике, преко 300 камиона са различитим типовима оружја, муниције и других материјалних средстава.

„Америчко оружје се користи у борбама против бројних милитантних група на територији северно од Еуфрата, како против турских војника, тако и против цивила“, нагласио је он.

Журављов је упозорио да се, с тим у вези, погоршава хуманитарна ситуација имајући у виду да милитанти константно отварају ватру на насељена места, што доводи до тога да цивили масовно напуштају своје куће и прелазе на територију коју у својим рукама држи сиријска војска.

„Кроз контролни пункт Салхијах, у близини града Дејр ел Зор, од почетка године прошло је 23.000 сиријских цивила, од којих је највише било породица са децом“, додао је он.

Сиријска армија на север земље довукла вишецевне ракетне бацаче БМ-27 „Ураган“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА