Најновије

ТЕК ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА, А ВЕЋ У СКАНДАЛУ! ХРВАТСКУ ТРЕСЕ МАСОНСКА АФЕРА Милановић добио позив да се учлани у тајно друштво

Председник Хрватске, Зоран Милановић, потврдио је да је и он био позван да се учлани у друштво масона, али да то није учинио управо из разлога због којих је сада главни државни тужилац Дражен Јеленић прозван да поднесе оставку.

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући случај Јеленића, који је признао да је члан масонске ложе, због чега његову смену тражи министар правосуђа Дражен Бошњаковић, Милановић каже да према масонима владају стереотипи и мржња, неправедно.

- Ту се ради о важној институцији која има репресивну улогу. Према масонима владају стереотипи, мржња, неправедне. Масони у Америци и у неким другим западним државама су једно, код нас се о њима и даље има утисак мистике и тајновитости. То је уствари и тајно друштву углавном, и ако радиш посао у домену репресије, тиме непотребно доводиш у питање своју објективност и лојалност - рекао је Зоран Милановић.

Према његовим речима, не ради се само о главном државном тужиоцу, већ и о другима који нису државни званичници, али одлучују о поступцима јавних набавки.

О очекивањима да Јелинић поднесе оставку, Милановић каже да ће о томе одлучити они чији је то посао.

- То је по правилу јако тешко, али не и немогуће - казао је Милановић, пренела је загребачка Н1.

Открио је да је и он добио позив да се учлани у друштво масона.

- Јесам, добио сам позив, али нисам му се придружио, управо због оваквих ствари - потврдио је Милановић.

Власти су, каже, на масоне гледале с мржњом и сумњом, посебно нацисти и комунисти.

- У САД је масонерија јавна организација, а код нас се поставља питање коме си лојалан - рекао је Милановић и додао да одлука о смени Јеленића зависи од премијера.

Нјегова порука за Јеленића, али и све државне тужиоцие, оне који по закону не смеју да буду чланови странака, оне који, како је рекао, можда, нису званичници, али имају утицаје у држави који се тичу новца, је "да јако припазе на то".

Прочитајте ОВДЕ како је хрватски државни тужилац признао да је масон.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА