Најновије

АМЕРИЧКЕ ТРУПЕ УЗНЕМИРЕНЕ: Шта је то из Русије слетело у Сирију?

На сателитским фотографијама може се видети стратешки бомбардер Ту-160, који би требало да се користи за покретање напада на терористе у Идлибу и Алепу.

База Хмејмим (Фото: РИА)

„Сателитски снимци снимљени 14. фебруара показују да су се извештаји о доласку руских стратешких бомбардера Ту-160 у ваздушну базу Хмејмим у Сирији можда показали тачним. Два се могу видети на писти “, кажу локални извори.

На фотографијама се заиста могу видети силуете две огромне летелице, а с обзиром на чињеницу да су слике датиране на 14. фебруар, логично је претпоставити да су раније информације о пребацивање руских стратешких бомбардера у Сирију тачне.

Ипак, стручњаци ову информацију називају лажном, напомињући да се, очигледно, не ради о стратешким бомбардерима Ту-160, већ о војном транспортном авиону Ан-124 који је достављао муницију и оружје у Сирију.

„Квалитет сателитских снимака не омогућава нам да недвосмислено закључимо да су у питању бомбардери. То би такође могао да буде и војни транспортни авион. Међутим, раније је стварно најављивано да база Хмејмим треба да се опреми за примање стратешких бомбардера, па је немогуће у потпуности одбацити те податке “, напомиње стручњак.

Треба напоменути да представници руског Министарства одбране не коментаришу податке о могућем пребацивању Ту-160 у Сирију.

Да ли би Идлиб могао да буде најстравичнија хорор прича 21. века прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА