Најновије

АМФИЛОХИЈЕ УДАРИО МИЛА ГДЕ ГА НАЈВИШЕ БОЛИ: Ђукановић је објавио рат богу! Има још времена да се покаје! Марковић је разборитији од шефа

“Ова група која је сада на власти је објавила рат богу и то је дубоко заболело народ. Молим се Богу да се наш добри Душко Марковић уразуми, ипак је он разборитији од онога који му је главни", изјавио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Амфилохије је рекао да је "народ престао да се плаши" и још једном критиковао председника Црне Горе Мила Ђукановића.

"Ја сам поднео пријаву садашњем председнику Скупштине Црне Горе (Ивану) Брајовићу, а после је доставио и председнику државе и председнику Владе, да ова Црква Божја постоји овде од времена цара Константина, као што и јесте. Овај несрећник наш, који је председник Црне Горе (Мило Ђукановић), он ствара своју аутофекалну, како је ја називам… Него шта је него аутофекална кад један безбожник некрштени ствара своју цркву? Тога нигде у свету није било. Народ у Црној Гори је зато дарнут у живац. Ја то тако осећам. Нико није подстакао ни вас да данас ходате по овом снегу, него је народ дарнут у живац, у његово биће. Много шта је претрпео, нарочито од 1945. године, и на крају су, очевидно, пукла трпила. И што је најважније, народ је престао да се плаши", рекао је Амфилохије поводом Закона о слободи вероисповести.
 
Он је пожелео грађанима да му "Бог да снаге да истраје у одбрани вере", а уједно је пожелео да "Бог уразуми и председника Владе Црне Горе Душка Марковића" и осврнуо се на недавни боравак Мила Ђукановића у Мајамију.

"Мојковац је ‘мој ковани новац’ краља Уроша Немањића. Како ћемо њега да избришемо. Нека ми опрости наш добри премијер Марковић. Дај Боже да се уразуми. Ипак је он, имам утисак разборитији од овога који је главни. Нек му Бог буде на помоћи. Двадесет и три пратиоца су га пратили сад тамо у Мајами, да се проводи за Нову годину. Ко то плаћа?", запитао је митрополит Амфилохије.

Он је на крају изразио наду да ће "разум да победи". 

"Има још времена да се покаје. Без покајања нема спасења. И хвала Богу да се наш народ вратио Божјој истини. Ово је удар на Бога, на светињу. То је оно што је дубоко заболело народ. Е, не може се против Бога ратовати. Они су објавили рат и Богу, ова група која је сад на власти", рекао је Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ како су данас протекле литије и молебани у ЦГ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА