Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ЗАГРМЕО У ПЉЕВЉИМА: Обећавам да ћемо одузети орден Светог Саве министру одбране Предрагу Бошковићу због бруке коју чини војсци

Митрополит црногорско приморски Амфилохије изјавио је у Пљевљима да ће Синод Српске православне цркве одузети орден Светог Саве министру одбране Предрагу Бошковићу, којим га је одликовао за допринос који је дао у изградњи храма Светог Ђорђија у Пљевљима.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије у Пљевљима (Фото: Јутјуб)

Бошковић је у време изградње био председник Одбора пљеваљског Рудника угља, и са те је позиције помагао изградњу храма у Пљевљима.

“Ја пред вама изјављујем, а то ће морати и Синод да се одузима орден Светог Саве Бошковићу па нека се кити чим хоће. Не може се китити орденом Светог Саве, пљујући на Светог Саву и на светиње и терајући војнике да они морају да се понашају по његовим неким заповестима“, рекао је Амфилохије.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије служио је вечерас заједно са владиком Милешевским Атанасијем у цркви Свете Петке у Пљевљима молебан. а потом и предводио литију улицама града.

“Ове литије молитвене које су чудо за Црну Гору и за Европу, украшавају Црну Гору украшавају Европу“, рекао је Амфилохије обраћајући се окупљенима.

Он је рекао да добијају поздраве из читавог света, из Цариграда, Јерусалима од московског патријарха, од Имана Хусеина познатог теолога исламског који је како је рекао позвао све муслимане Балкана да буду на страни православних хришћана који бране своји светиње.

“Осетио је овај знаменити учитељ ислама да овде није само борба против хришћанских светиња него и борба против исламских светиња иако су ови наши склопили уговор са нашим муслиманима да би их преварили. Јер ако се овај Закон доноси на нивоу Црне Горе он важи не само за православне него важи и за све вере. Они су склопили да би њих обманули јер сутра овај закон је изнад уговора који се склапају. Зато је овај знаменити исламски теолог осетио то и послао је поздрав. Поздрав смо добили и од ефендије Мустафе Максића из Сјенице, бившег председника Исламске заједнице Сјенице и Санџака који је некад био и потпредседник врховног сабора Исламске верске заједнице Србије. Уверен сам да би и пљеваљски муфтија подржао оно што се догађа овде јер и он осећа да је ово борба против Бога и имена божијег звали га Алах, Бог или било како другачије“, рекао је Амфилохије.

Он је присутне позвао да се „помоле за оне који доносе робовске законе да их Бог ослободи и да им врати веру и да се врате својим гробовима“.

“У 21. веку се налазе наследници проклетога цара Дукљанина који хоће да одузимају храмове. То се догађа у Црној Гори, једином месту у Европи у данашње време. Они би хтели ову Црну Гору сад да буде она из Брозовог Јајца рођена како је ја зовем филџан Авнојевска а хоће онакав однос према цркви какав је имао крштени краљ Никола и каква је била Црна Гора у време краљевине. Ако хоће тако нека врате и краља јер је ова црква била државна вера. Нека врате да буде државна вера ако хоће да буде онако како је било за време краља Николе. Ми се у Бога надамо да ће их бог уразумити јер ако су народна власт, а требало би да буду онда је прво и основно да сваки државник у свету би чуо глас овога народа који кажу не дамо светиње. Поништи одлуке тога закона које су безбожне које су антиправне антицрквене поништи то тако би урадио сваки разумни владар и председник у Европи и широм света. Надамо се да ће ови наши који су оболели од од опаке болести зване брозомора од оне болести која је овде убила 11 свештеника а убила је 120 свештеника Митрополије црногорско приморске Срспке цркве, митрополита Јоаникија Липовца. Сада из тог братоубилачког и богоубилачког духа се рађају ови закони и ова група људи која мисли да на такав начин граде на том безакоњу будућност Црне Горе. Ја се у Бога надам да ће они чути глас овог народа већ је Европа чула од Европског савета добијамо поруке много другачије него што то ови приказују овде. Ми се надамо да ће и они да се уразуме ако мисле да остану записани као људи часни и честити у историји Црне Горе. Попут предходника њихових који су владали Црном Гору“, рекао је Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ шта Амфилохије раније данас поручио Милу Ђукановићу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА