Најновије

ЕРДОГАН УДАРИО НА ПУТИНА: Ако турске снаге наставе да губе у Сирији, пренећемо рат на руско тло! Москва спремила бруталан одговор

Погоршање ситуације у сиријском Идлибу, где владине трупе, у дословном смислу те речи, „руше“ отпор протурских милитаната, може се одразити на ситуацију на Кавказу.

Путин и Ердоган би могли да спрече даљи рат у Сирији (Фото: Јутјуб)

Аналитичар Вјачеслав Михаилов упозорава да ће Турска, која је поражена на северу Сирије, као аргумент у војно-политичким преговорима са Русијом покренути рат на Кавказу, где се Јерменија и Азербејџан дуго припремају за нова, велика непријатељства.

Према аналитичару, Ердоганов интерес лежи у очувању тампон зоне између Турске и Сирије у облику “сиријске наоружане опозиције”, коју сиријска арапска војска сада уништава.

С обзиром на чињеницу да је амерички председник Доналд Трамп током разговора са Ердоганом рекао да Русија не би требало да подржи акције владиних снага САА и њиховог вође Башара Асада у Идлибу, сценарио Вјачеслава Михаилова делује као врло вероватан.

Уз подршку САД-а, неукључених директно у сукоб, Турска може прво да гурне Азербејџан у директан конфликт, а затим да му пружи све врсте подршке за одржавање сукоба у „узаврелој“ држави и на тај начин покуша да натера Русију на уступке.

Прочитајте ОВДЕ како су руски ловци у Сирији извели напад на милитанте.

Извор: Курир/Еadaily. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА