Најновије

ПУТИН ПРОГОВОРИО О ПРЕМИЈЕРУ: Мишустин није био први избор, нико сем мене га није споменуо!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да, када је размишљао о кандидатима за новог премијера Русије, Михаил Мишустин није био на листи, већ да су у игри била друга три или чак четири кандидата.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

- Нико сем мене није споменуо Мишустина - рекао је Путин у интервјуу за Тас с и додао да је избор Мишустина био његова лична одлука.

Као разлоге због којих се одлучио за њега, Путин је навео личне особине и професионалне вештине, али и резултате које је постигао док је обављао дужност шефа Савезне пореске службе.

- Практичан човек који веома добро разуме шта треба да се уради и који зна како то да уради. Који то ради и постиже резултате - рекао је Путин.

Путин је у интервјуу открио и да је унапред обавестио претходног премијера Дмитрија Медведева о оставци владе.

- Уживали смо у врло искреним, колегијалним, пријатељским односима са Дмитријем Анатолиевичем дуги низ година. Немамо никакве тајне једни од других. Тако да смо с њим разговарали о овом питању. Раније смо разговарали о томе и он је знао шта се догађа - рекао је Путин.

Он је одбацио спекулације да смена владе изгледа као специјална операција и рекао да је до реконструкције владе дошло брзо јер "Русија није Белгија да може да буде целу годину без владе".

Говорећи о новој влади, Путин је рекао да су сви њени чланови компетентни, добро информисани и да знају да раде свој посао. Како је рекао, многи од њих су радили на националним пројектима раније и потпуно су упућени у њих.

Приликом формирања новог кабинета, послушао је савете премијера Мишустина и додао да приликом њиховог избора није водио рачуна о популарности кандидата.

- Критеријум су биле њихове професионалне квалификације. Уважавао сам мишљење Мишустина. Када сам у вези неких кандидата имао сумње, али Мишустин би ми доказао да је та особа најбоља за тај посао. Сложио сам се са њим јер на крају крајева, он формира свој тим - рекао је Путин.\

Албанија креће у кампању и лобирање за даља признавања Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА