Најновије

МАРШ ПОДРШКЕ АСАНЖУ! Стотине људи на улицама Лондона против изручења оснивача Викиликса (ВИДЕО)

Више стотина људи, који подржавају Џулијана Асанжа, марширало је данас Лондоном како би извршили притисак на британску владу да одбије да изручи оснивача Викиликса у САД, где би требало да се суочи са оптужбама за шпијунажу.

Џулијан Асанж (Фото: Јутјуб)

Међу окупљенима биле су и познате британске личности, попут Роџера Вотерса из "Пинк Флојда", певачице "Притендерса" Криси Хајнд и модне дизајнерке Вивијен Вествуд, преноси АП.

Такође, више од 40 правника из Велике Британије, САД, Француске и других земаља објавило је данас писмо у којем тражи од британске владе да одбије захтев за изручење Асанжа.

Обраћајући се окупљенима испред парламента, портпарол Викиликса Кристин Храфнсон рекао је да је кривично гоњење Асанжа "мрачна сила против (оних) који желе правду, транспарентност и истину".

Саслушање поводом изручења Асанжа заказано је за понедељак у суду у Лондону.

САД терете Асанжа по 18 тачака оптужнице - од којих 17 на основу Акта о шпијунажи - због намере да прибави и објави поверљиве дипломатске и војне документе.

Ако буде у САД осуђен за шпијунажу и издају објављивањем тајних државних докумената, прети му казна и до 175 година затвора.

Турци крећу у коначни обрачун са Сиријском армијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА