Најновије

ДОДИК УПОЗОРАВА: "Ако не буде БиХ из Дејтона, не искључујемо отцепљење Републике Српске"

Зашто Американци подржавају БиХ којом су Бошњаци незадовољни, јер нису добили све, у којој су Срби незадовољни, Хрвати девастирани у политичком смислу са стајалишта права.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик рекао је да нема план за отцепљење Републике Српске, али није искључио могућност да се то деси.

- Та прича о отцепљењу је могућност коју не искључујемо, али ми преферирамо Устав и оно што у њему пише. Ми можемо прихватити БиХ с њеним Уставом, а онда нам дођу странци, који овдје управљају годинама и кажу ''то не вреди'', да морамо направити аранжмане, а они су мимо Устава.

Упитан да ли не иде ка отцепљењу РС, јер за то нема подршку ни председника Србије Александра Вучића, он је одговорио: ''Јесте ли га питали?'', а потом навео да је Вучић, ''наравно против било каквог урушавања територијалног интегритета БиХ''.

Додик је демантовао да српски представници блокирају рад институција БиХ, наводећи да ће сви представници из РС долазити на седнице Председништва, парламента БиХ и Савета министара БиХ.

- Ми ћемо само имати свој став, хоћемо ли гласати за или против то је наша ствар, али не блокирамо. То је накарадна конструкција пропагатора који говори о блокади - истакао је Додик.

Српски члан Председништва је даље рекао да Срби хоће Дејтонски устав и да ће прихватити БиХ засновану на том уставу.

- Уверен сам да ће се показати да БиХ не може егзистирати, то није моја мржња или хир, то је моја процена. Зашто Американци подржавају БиХ којом су Бошњаци незадовољни, јер нису добили све, у којој су Срби незадовољни, Хрвати девастирани у политичком смислу са стајалишта права - закључио је Милорад Додик.

Пребрајање имовине СПЦ је разлог за спорни закон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА