Најновије

НЕ У ДЕВЕДЕСЕТЕ, ОВО ЋЕ НАС ВРАТИТИ У КАМЕНО ДОБА! Америка запретила Србији: Стижу најгоре санкције до сада, све због Панцира!

Америчка агенција АП пренела је изјаву председника Србије Александра Вучића о набавци система „Панцир С1“ од Русије, уз оцену да јој због тога прете санкције САД.

Панцир (Фото: mod.gov.rs)

„Србија је добила софистицирани противракетни систем од Русије, упркос могућим америчким санкцијама против балканске државе, која званично тражи чланство у Европској унији“, пише америчка агенција и додаје да упркос томе што тежи ЕУ Србија јача политичке и војне везе са Русијом.

Како се наводи, Србија је обећала да неће ући у НАТО и одбила је да се придружи санкцијама које је Запад увео Русији због политике према Украјини.

Додаје се и да се руско наоружавање Србије са нелагодом посматра на Западу, због растућих тензија на Балкану, као и да амерички званичници отворено говоре о увођењу санкција Србији у случају да јој Москва прода још оружја, посебно наоружања која може да угрози безбедност суседних НАТО држава.

Агенција цитира Вучића који је рекао да се нада да неће бити санкција, јер је он отворено говорио о набавци „Панцира“, као и да верује да се санкције односе на могућу набавку антиракетног система С-400.

„Панцир“ је ракетни систем са брзом паљбом намењен за одбрану од крстарећих ракета, дронова и нисколетећих летелица са дометом од око 20 километара.

Бокан, Пламенац, Степић и Стојичевић о мрежном нападу на Србе! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА