Најновије

НОВИ ОКРШАЈ РУСКЕ И АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ У СИРИЈИ: Били су у мирној патроли када су изненада наишли Амери! (ВИДЕО)

22. фебруара, америчке снаге блокирале су конвој руске војне полиције који је спроводио патролу на аутопуту М4 на североистоку Сирије.

Руски конвој војне полиције у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према лондонском Сиријском опсерваторију за људска права (СОХР), руски конвој кренуо је ка граду Амуда на северном крају Ал-Хасаке када је неколико америчких оклопних возила блокирало пут.

Северна новинска агенција (НПА) објавила је видео снимак на којем се види инцидент. Америчка возила блокирају пут док се руска возила повлаче назад.

Последњих неколико недеља сведоци су пораста инцидената у којима су учествовале руске и америчке снаге на североистоку Сирије. Већину инцидената изазвала је америчка страна.

Један од најозбиљнијих догађаја догодио се раније ове недеље. Америчко возило је без јасног разлога гурнуло возило руске војне полиције са пута у близини пограничног града Ал-Камишли у северној Ал-Хасаки.

Сједињене Државе очигледно покушавају да ограниче кретање руске војне полиције на североистоку Сирије. Ово понашање постаје врло јасно у областима богатим нафтом у северној и североисточној Ал-Хасаки, где се дешава већина инцидената.

Турска је Ал-Каиду снабдела саставима „Стингер“! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА