Најновије

ЕВО ЗАШТО ЈЕ СУЛЕЈМАНИ УБИЈЕН: Једним потезом ирански генерал спречио Амере да победе у Сирији! (ВИДЕО)

Званичник Иранске револуционарне гарде тврди да је командант елитне иранске јединице Кадс Касим Сулејмани, који је убијен у америчком нападу на багдадском аеродрому, спречио сиријског предсједника Башара ал-Асада да поднесе оставку, јавља Анадолија.

Касем Сулејмани (Фото: leader.ir)

Ирански генерал Хасан Пларек, бивши шеф Уреда револуционарне гарде за верску баштину, рекао је да је Солеимани спречио Асада да поднесе оставку и напусти земљу.

У интервју иранској новинској агенцији Фарс, генерал Пларек је изјавио да је Сулејмани "уствари спасио Сирију".

"Касим Сулејмани сам се борио против сиријског проблема и на крају спасио Сирију. Чак је и ал-Асад могао постати избеглица и напустити своју земљу. Али он, Сулејмани, тада је рекао:" Једини пут до победе је отпор. Успет ћемо уз Алахову помоћ. "и на крају сте успели", рекао је Пларек.

Ђул-Али Бабаиј, један од команданата Револуционарне гарде, написао је да је ситуација у Сирији веома компликована и да је ал-Асад мислио да је све готово због чега је већ покушао да тражи азил у Русији.

Пларек (58) је био Сулејманијев дугогодишњи пријатељ и поставио га је командант елитне иранске јединице који је убијен почетком јануара у нападу америчких беспилотних летелица у Багдаду на челу канцеларије за верску баштину.

Изведен амерички напад, убијен главнокомандујући! Више о томе ОВДЕ.

Извор: aa.com.tr/ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА