Најновије

ЈЕСТЕ ДОБИЈЕНА БИТКА, АЛИ ЏИХАД СЕ САМО ПРЕМЕШТА! После губитка у Сирији, терористи стижу преко Средоземног мора у ову земљу!

Турска преноси оружје и војну опрему у Либију преко луке Мисрата, рекао је портпарол Либијске националне армије (ЛНА) Ахмед ал-Мисмари.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

 

"Извиђачке и обавештајне јединице потврђују долазак оружја и војне опреме из Турске у луку Мисрата ради подршке терористичким организацијама и оружаним групама у западном региону", рекао је ал-Мисмари у изјави објављеној на својој Фејсбукк страници. „Ова подршка се јавно објављује пред међународном заједницом. То је кршење проглашеног примирја у региону “, додао је.

Према речима портпарола, ЛНА још увек није реаговала на испоруке, али је пратила ситуацију, а нови подаци, како се наводи, требало би да се пружају сваког сата.

Мисрата, која се налази око 200 км источно од Триполија, дуж обале Средоземног мора, дом је Владе националног споразума (ГНА), сродној Мисрата бригади, исламској фундаменталистичкој оружаној групи која се појавила 2012. године након свргавања и убиства дугогодишњег лидера Либије Моамера Гадафија.

Мисратанске снаге боре се против ЛНА-е током већег периода након Гадафија, укључујући током текуће офанзиве ЛНА-е за заузимање главног града од ГНА-е Триполи, која је почела прошлог априла.

ЛНА је оптужила Турску за кријумчарење сиријских милитаната у Либију кроз Мисрата у децембру, тврдећи да су међу плаћеницима били борци Исламске Државе  и Ал-Нусра Фронта. Дуготрајни сукоб у Либији ескалирао је прошлог месеца након што су турске трупе и плаћеници почели пристизати у земљу да би подржали ГНА.

У суботу је председник Ердоган потврдио да је "неколико" турских трупа убијено у недавним борбама, али је додао да су "губици у редовима Хафтара достигли скоро стотину плаћеника".

 

Ердоган није прецизирао број страдалих турских трупа, али Скај Њуз Арабија известио је у недељу да су губици укључивали и до 16 турских војника и преко 100 сиријских плаћеника.

Да ли ће доћи до стварања уједињене европске војске, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА