Најновије

НИСАМ ЛУД ДА БЕЖИМ, ИМАМ ЖИВОТНУ ШАНСУ ДА СЕ ПРОСЛАВИМ! Шта је све Шешељ говорио пред добровољни одлазак у Хаг (ВИДЕО)

На данашњи дан 2003. године лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ предао се трибуналу у Хагу.

Војислав шешељ са радикалима (Фото: СРС)

Наиме, Шешељ ипак више воли да каже да је отишао у Хаг да одржи обећање које је дао српском народу везано за холандску краљицу, али су га тамо ухапсили и спровели у Схевенинген.

Пред тим судом се крајем марта 2003. изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице. Њему се судило за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Хрватској, БиХ, али и за дела почињена у Војводини од 1991. до 1993. године.

- Идем у Хаг да заступам више од 10.000 добровољаца СРС. Идем да заступам све српске јунаке и борце за слободу јер у овом рату све што је најчасније у српском народу. Сви они који су се јуначки борили на свим фронтовима звали су се "шешељевци" и "Шешељеви четници" - рекао је тада Шешељ пред масом људи који су га испратили.

Лидер СРС је рекао да му није Бог дао да погине са српским јунацима на првој линији фронта, али да иде тамо где је најспремнији за борбу. 

На питање новинара да ли планира да, попут неких хашких оптуженика побегне, Шешељ је рекао:

- Како да не одем када је готова оптужница? То је немогуће. Какав бих ја овде испао у очима народа, у очима својих страначких пријатеља? На кога вам ја личим? Целог живота упорно бирам најтеже путеве и челичим се на њима и сада ја да бежим од овога - нисам луд. Указала ми се животна шанса да се прославим широм света, а ја од тога да побегнем или да кукам као Милан Милутиновић.

Он је такође апострофирао оне који желе да га што пре виде у Хагу:

- Видите шта је овде на делу? Две године већ Зоран Ðинђић, Горан Свилановић и Небојша Човић куме и моле западне политичаре да ме што пре воде одавде јер сам неподношљив. У овом моменту је свима њима посебно важно да ја одем.

Шешљу је уочи одласка у Хаг организован митинг, или исприћај, на Тргу републике у Београду, којем је присуствовало на хиљаде његових симпатизера.

Лидер радикала се 12. новембра 2014. године, мимо свих очекивања, вратио у Србију.

Невероватна бакљада код крагујевачког крста, из срца шумадије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА