Најновије

СТРАШАН УЛТИМАТУМ ЗАПАДА СРБИЈИ: Признајте Косово па улазите у ЕУ!

Председник Србије Александар Вучић открио је да ће се Србија ове године суочити с ултиматумом о питању Косова, биће нам понуђен Ахтисаријев план „плус, плус“ - да признамо Косово у замену за гаранције за улазак у ЕУ и посебан статус за Србе (на Косову)!

Вучић (Фото: Председништво)

- Уверен сам да ћемо до краја године добити нешто што ћемо тешко моћи да одбијемо, али нећемо моћи ни на прихватимо - казао је Вучић јуче у Јутарњем програму ТВ Прва, као и да ће предлог бити Ахтисаријев план „плус, плус“, да ће покушати да кажу да Србија добија гаранције за улазак у ЕУ, али да мора да призна Косово, те ће добити и посебан статус за Србе.

Посредник близак Берлину

- Сигурно ће пред нас бити стављен ултиматум. Даће нам гаранције за улазак у ЕУ, а да признамо Косово. Али сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност и не уводимо Србију у рат.

Председник Србије је казао и да може само да наслућује шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ, као и да зна ко ће бити на тој функцији, али да не може још да изнесе у јавност, те да ће свакако бити човек близак Берлину. Вучић је истакао и да ће да пита народ о томе, као што је и раније излазио пред народ и као једини после Добрице Ћосића имао храбрости да изнесе истину о стању на КиМ.

Међутим, како је рекао, нико неће да слуша и прича о томе, а када се каже „ајде на мобилизацију“, онда нико неће да се одазове. - Када водите земљу, суочавате се с апсолутно немогућом ситуацијом. Трудим се да унапређујем економију, да чувамо мир и стабилност, животе људи, да купујемо време. Покушао сам и изашао с планом који су сви разумели, а правили су се да нису - казао је Вучић, као и да нико није хтео то решење и да ће сада добити много горе, на које он неће да пристане. - Говорили су да сам некоме обећао независно Косово. Видећете да није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови - рекао је председник Србије.

Вучић је казао и да је он једини одбио план који је требало 2013. да омогући Косову да уђе у УН, као и да је суочен са великим притиском око Газивода и електроенергетског система, с Немцима који врше притисак. Председник Србије је признао да има велики страх пред одлазак у Берлин и Вашингтон, не за своју функцију, већ због земље и народа, и указао да ће, након што Косово буде укинуло таксе, бити повећан притисак на Београд.

Напад Хрвата патолошки

Вучић је казао да иза напада у региону на њега и Србију стоји незадовољство чињеницом да је Србија све јача. Поводом писања хрватског Јутарњег листа да Србија враћа регион у деведесете и да он стоји иза онога што говоре његови политички партнери и српски медији који га подржавају, Вучић је казао: - Замислите да овде нападате Пленковића и Милановића анализирајући њихов лик и дело у писању медија. То је патолошки приступ и ја за то немам другу реч.

Вашингтон и Берлин

Вучић је казао да ће у Вашингтону на Светском јеврејском конгресу вероватно имати имати сусрет с државним секретаром САД Мајком Помпеом, потпредседником Мајком Пенсом, Робертом О‘Брајеном. Вучић је рекао да са Американцима није лако разговарати, али бар знате на чему сте: - Иако имам огромно искуство, имам и трему и страх. Имам и трему и страх и пред одлазак код Меркел, бринем за сваку реч. Да не погрешим нешто и да извучем највише што можемо, а да изгубимо најмање што морамо.

Моћно наоружање

Вучић је говорио и о ракетном систему „Панцир“ - казао је да то одбрамбено оруђе чини Србију јачом, а нашу војну неутралност суштинском. Вучић се осврнуо и на ранију изјаву Метјуа Палмера, заменика помоћника државног секретара САД, да би Србији могле бити уведене санкције због набавке оружја из Русије и рекао да су се те критике односиле на евентуалну набавку система С-400. - Бесмислено је да нам уводе санкције због „Панцира“ - навео је Вучић и додао да не верује да ће санкције бити уведене.

О изборима

Вучић је казао да ће после повратка из Вашингтона видети када ће да распише парламентарне изборе, али да то неће учинити пре 3. или 4. марта. На листи СНС за изборе биће 58 одсто нових људи. Међу тим новим људима, пошто је направљена прелиминарна листа за 150 кандидата, налази се више од 30 људи с Академије младих лидера, да ће бити 20 посланика са те академије. Указао је и да ће на одборничким листама око 60 одсто бити нови кандидати за места градоначелника и носилаца листа. Вучић је указао да странка има проблема с појединим арогантним и бахатим функционерима.

О кампањи

- Неће проћи намере неких да руше Србију и насилно дођу на власт. Биће тешка кампања, али ми ћемо се борити, нећемо их пустити.

О филму „Владалац“

- Суштина је у томе ко стоји иза ове кампање. То су тројица моћних тајкуна који желе повратак на власт и да „провлаче каблове по мозговима“ људи, као што провлаче по каналима - Шолак, Ђилас, Мишковић.

О нападу из Подгорице

- Ако је тачно да је Ђукановић рекао за промену власти, то је ноторна неистина. Никада се Србија није мешала у питање избора у Црној Гори, никада нисмо желели да одлучујемо ко ће бити у власти.

О порезу СПЦ у Црној Гори

- Ако треба да помогнемо СПЦ и Митрополиији црногорско-приморској или било којој епархији у Црној Гори у томе да нам не би одузимали светиње, помоћи ћемо, платићемо све што треба да платимо.

О расту пензија

- Уништено је било све, а сада знају да су им пензије сигурне, да расту из године у годину и тај раст ћемо да убрзамо. О томе како да пензије расту брже већ сам разговарао с Миланом Кркобабићем.

О патролама за мигранте

- Ђубре фашистичко, смирите се с тим. Србија никада није била фашистичка земља. У Србији љотићевци и фашисти никада нису били у већини. Пустите наше државне органе да раде свој посао.

О ситуацији у БиХ

- Придике ми држе медији, бошњачки и хрватски политичари и то они, осим Драгана Човића, који има фер однос према Србима, који кажу да је за њих Косово независно, али да не могу да га признају јер немају сагласност РС. Они очекују да узмем мотку и ударим на Додика.

Асад осваја Идлиб. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА