Најновије

"Народне патроле" и вечерас на улицама Београда! Кренули у контролу миграната, зауставила их полиција! (ВИДЕО)

Како Правда сазнаје група младића која себе назива "Народне патроле' и вечерас је изашла на улице Београда.

Група младића која себе назива "Народне патроле" изашла је вечерас на улице Београда (Фото: Правда)

Код старе Железничке станице их је зауставила полиција, у интервенције учествују две полицијске марице и више аутомобила.

У групи која патролира је 10 младића и један пас.

Полиција је вечерас пресрела Дамњана Кнежевића из иницијативе "Нема предаје Косово и Метохија", који је у друштву неколико другова ходао центром Београда и привела га у станицу.

Дамњановић је око 22.50 часова после више од четири сата задржавања, пуштен из полиције!

“Дошло је до грубе повреде закона. У питању је противправно лишење слободе на неколико сати. Није им предочено да имају право на адвоката. Проверићемо да ли су полиција и дежурни тужилац поступали по закону”, рекао је Кнежевићев адвокат Марко Пушица.

Дамњан Кнежевић је организовао “Народне патроле” у којима је причао са мигрантима на улицама Београда о томе да су добродошли у Србију, али под условом да не нападају жене, имовину грађана и не врше насиље.

У знак подршке ухапшенима, пред станицу милиције дошао је и народни посланик Срђан Ного.

Група младића која се организовала у тзв. "Народне патроле" надзире мигранте који се крећу по престоници Србије. Ове патроле су изазвале доста пажње у јавности претходних дана, од подршке до осуде.

Пре неколико дана група младих људи, која је окупљења око народне иницијативе, "Нема предаје Косова и Метохије", кренула је у обилазак централних београдских улица да би у разговору са интерно расељеним лицима из Трећег света, који тренутно бораве у Србији, поделила памфлет на српском, енглеском и арапском језику, на којем је писало:

- Због учесталих болесних напада на српске жене и девојке, забрањено вам је кретање ван мигрантских центара од 22 часова до 6 часова ујутру. И кретање више од три особе у групи током дана. Напади на наше грађане вам неће проћи некажњено.

На простору од Зеленог венца до аутобуске станице ова група младића је срела више мигрантских група, са којима је разговарала и којима је уручила споменути памфлет.

Прочитајте ОВДЕ како напредњаци обилазе грађане у Нишу.

Извор: Правда/Србин. инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА