Најновије

КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ ТРАМПОВЕ ПОСЕТЕ: Индија купује америчко оружје за 3 милијарде долара

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је данас да ће Индија купити војну опрему од САД-а вредну три милијарде долара, укључујући хеликоптере, пошто две земље продубљују војну и трговинску сарадњу у покушају да успоставе равнотежу у доминацији Кине у том региону.

Трамп у Индији (Фото: flickr. com)

- Индија и Сједињене Државе су такође су направиле напредак ка постизању великог трговинског споразума - рекао је Трамп који се налази у посети Индији, преноси Ројтерс.

Преговарачи две стране дискутују месецима како би сузили разлике у ставовима о пољопривредној роби, контроли цена медицинских производа, дигиталној трговини и новим тарифама.

- Индијске тарифе су и даље превисоке, вероватно највеће на свету - изјавио је председник САД, што је, како наводи Ројтерс, била једина критика коју је упутио Индији током посете за за коју је рекао да представља "спектакуларан успех".

- Наплаћује нам се велики број тарифа, не може то тако - поручио је он на брифингу за новинаре наводећи поново као пример индијске царине на Харли-Дејвидсон моторе.

Трамп је данас имао разговор са индијским премијером Нарендром Модијем "у четири ока", након чега су уследили састанци на нивоу делегација у покушају да се оствари напредак по питањима око којих су две земље подељене.

Након тих састанака, Трамп је рекао да је његова посета била продуктивна, уз закључивање уговора о куповини америчких хеликоптера за индијску војску. Индија ће купити 24 хеликоптера "СиХок" од компаније Локи Мартин опремљене ракетама Хелфајер, у вредности 2,6 милијарди долара, и планира наруџбину шест "Апач" хеликоптера.

Додао је да се нада постизању великог трговинског споразума, вероватно до краја године.

- Наши тимови су постигли огроман напредак на свеобухватном трговинском споразуму и оптимистичан сам да можемо постићи договор који ће бити од великог значаја за обе земље - навео је.

Лазански разоткрио мистерију дугу скоро 30 година! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА