Најновије

САРАКИБ МОРА БИТИ ПОНОВО ОСЛОБОЂЕН: Сиријска војска уз помоћ Руса уништава џихадисте! Терористима ни Турци не могу да помогну (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА), која има подршку руске авијације, покренула је жестоку офанизиву на један од стратешких важних градова Саракиб.

Жестоке борбе се воде за Саракиб (Фото: Јутјуб)

Саракиб се налази у провинцији Идлиб. Џихадисти окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама су недавно поново заузели Саракиб, а већ неколико дана се жестоке борбе воде у овом граду.

Како је пренео један војни извор са линије фронта, руске и сиријске ваздушне снаге почеле су данас жестоке ударе на положаје џихадиста у Саракибу.

Како се наводи главна мета ваздушних удара су положаји Национално ослободилачког фронта (НФЛ) и његових савезника, који покушавају да прекину линију снабдевања САА у Саракибу.

Овај извор је додао да турска војска заједно са џихадистима покушава и да заузме градове Дадик и Џавбас, како би спречила САА да преусмери преостале снаге из Алепа ка Саракибу.

Саракиб се сматра једним од кључних градова због своје локације. Он се налази на два главна ауто-пута на северозападу Сирије.

Џихадисти су заузимањем Саракиба пресекли ауто-пут Алепо – Дамаск (М-5).

Побуњеници које подржава Турска раније су саопштили да су поново заузели Саракиб.

Прочитајте ОВДЕ како руски специјалци лове џихадисте по Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА