Најновије

ВЛАСТ У ЦРНОЈ ГОРИ У ПАНИЦИ: Губи моћ у полицији и војсци! Ђукановић уплашен!

Власт у Подгорици је у потпуној паници због масовних и јединствених литија на улицама.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Овим речима историчар Чедомир Антић оцењује актуелну ситуацију у Црној Гори, претње режима и бунт народа због доношења спорног Закона о слободи вероисповести, којим се атакује на имовину српске цркве у тој земљи.

Плашење лажима

Антић каже да је овај закон донет да би се поништио историјски идентитет, али и да би црногорски режим могао „да украде део имовине СПЦ у тој земљи“.

- Велико је изненађење да у недемократској Црној Гори, у којој су Срби и демократе деградирани, дискриминисани и прогоњени, оволики број грађана неуморно пружа отпор. Због тога је Мило Ђукановић уплашен. Овако нешто никад није доживео, нити је очекивао. Поделе су завладале и у његовој партији, и у полицији и војсци.

Нада се да ће ту велику већину незадовољних грађана уплашити кампањом лажи и подметања, али мислим да грађани поседују довољно зрелости да не поверују томе, већ да ће остати јединствени. Режим је труо, на ивици је пропасти и народ само треба да издржи у миру и у јединству - каже Антић.

Јуче се огласио и известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик, који је имао састанак с представницима власти и опозиције Црне Горе где се говорило и о последицама усвајања Закона о слободи вероисповести. Билчик је рекао да Брисел не може да намеће решења Црној Гори, али да је спреман да понуди добре услуге.

Нове претње

Иначе, у Црној Гори се наставило с провокацијама. У Сутомору на Табији, културној баштини из 19. века, освануо је увредљив натпис „Србе на врбе“. Но, ни после оваквих графита, хапшења, отказа и претњи да ће се оружане снаге укључити у обезбеђивању литија народ не посустаје. За суботу, 29. фебруар, на празник Светог Симеона Мироточивог, у Подгорици је заказана најмасовнија литија досад.

Скандалозне оптужбе

Милорад Поповић, црногорски писац и добитник највећих државних награда, искористио је прилику да у гостовању на Хрватској радио-телевизији оспе паљбу по литијама, а чак је критике изнео и на рачун највеће светиње СПЦ - манастира Острог. Рекао је да су литије које организује Митрополија црногорско-приморска хибрид Исламске револуције и Кју-клукс-клана! Ту се није зауставио, већ је додао да Острог данас личи на бувљак, те да је комерцијализован у најпримитивнијем смислу.

Он је оценио и да би у Црну Гору, да није чланица НАТО, већ ушли „неки пси рата, неки четници“ из БиХ или Србије, те да би се можда већ створиле „неке аутономне области, као што смо гледали деведесетих година“. Поповић је митрополита Амфилохија назвао „беспризорним човеком“ који је стицајем чудних околности постао свештеник.

Прочитајте ОВДЕ   да ли Мило бежи из Црне Горе.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА