Најновије

ДАЧИЋ ОТКРИВА ПЛАН ШИПТАРА И УПОЗОРАВА: Куртијева одлука о таксама превара!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је вечерас да је одлука косовског премијера о делимичном укидању такси на српску робу покушај преваре Албанаца који стално покушавају да нађу изговоре да их не укину таксе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за ТВ Пинк 3, Дачић је рекао да је веома важно да Приштина прво каже да ли остаје при преузетим обавезама из Бриселског спразума или сматра да је све што је потписано не важи.

Он је истакао да је кристално јасан став да таксе морају да буду укинуте у потпуности.

Додао је да се не би усудио да коментарише даљи развој ситуације и оценио да ће председник Србије Александар Вучић током предстојеће посете САД имати низ веома тешких разговора

Дачић је указао да је став Американаца о таксама и до сада био јасан, да морају бити укинуте, али је недостајала одлучност у његовом исказивању коју је унео специјални изасланик Ричард Гренел.

"Ми не тражимо уступке, придржаваћемо се свега договореног, али је проблем што Приситна ништа не предузима, а Бриселски споразум је потписан још 2013, а сада неће да кажу ни да ли остају при томе или не", рекао је Дачић.

Он је додао да САД нису промениле свој став, али да се променила адмнистрација и садашња Доналда Трампа има мало флексибилниј став о томе да се иде до компромиса, за разлику од претходне деморатске, за коју је питање Косова било готова ствар.

Епископи у САД повлаче одлуку која је претила да уздрма СПЦ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА