Најновије

ОПОЗИЦИЈА СПРЕМА ОДГОВОР НА ТОРТУРУ НАПРЕДЊАКА! Сергеј Трифуновић: Објавићемо сведочења о малтретирању бирача

Савез за Србију ће током кампање бојкота избора понудити грађанима број телефона, мејл адресу, Фејсбук профил на којима ће моћи да пријаве притиске и уцене да гласају за владајућу странку.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

To ће укључивати и запослене у јавним предузећима од којих се траже да подрже напредњаке, “нарочито на локалу где су по правилу притисци најснажнији”.

“Подстицаћемо грађане да пријаве све евентуалне злоупотребе изборног процеса, укључујући различите притиске – отворене и прикривене, да се гласа за СНС. Процењујемо да би милион уцењених гласача могло да подлегне притисцима јер страхују шта ће бити са њима након смене власти, и опозиција мора да пригрли ове људе, да схвате да немају чега да се плаше, као и да схвате да Вучићев режим није њихов заштитник, већ да их злоупотребљава“, истичу саговорници.

Сергеј Трифуновић, лидер Покрета слободних грађана, чија странка учествује у бојкот кампањи Савеза за Србију, поручио је путем Твитера председнику Србије Александру Вучићу да ће након рушења његовог режима “сва сведочења” о „малтретирању, пребијању, уцењивању, рекетирању преносити ТВ“.

Трифуновић је, у том контексту, оценио да је „Војводина црна рупа Мордора, о којој мање знамо него о Исланду“. Како је нагласио: „За једно преподне сам чуо прича о рекетирању човека који прави коре за питу и 300 људи који су добили отказ у Пошти Војводине јер су ступили у штрајк за повећање плата.“

Трифуновић је изнео и тврдње о пребијању једног човека у Врбасу.

“Занимљива је личност извесног Тодора Шипраге, човека без занимања из Србобрана, уз Врбас – упоришта СНС у Војводини. Човека који им се замерио пребили су усред куће, пред женом и децом“, тврди лидер ПСГ.

Трифуновић је пренео и сведочење човека из Руме, у којем се наводи да су супруга и он недавно добили дете, и да је супруга незапослена, али да их је општина одбила за дечји додатак и помоћ за незапослену мајку.

Јуче је објављено да је Београђанин Илија Јовичић приведен јер је активисткињи СНС-а која је дошла на његова врата отргао из руку папир са личним подацима њега и његове супруге.

Он је о томе дао изјаву полицији. Присталице СНС су на врата Јовичића позвониле у среду у поподневним часовима. У разговору са њима он је схватио да имају све његове личне податке, укључујући и матични број.

“Дошле су две жене из СНС са папирима на којима је писало моје име и име моје жене и наши лични подаци. Питао сам их одакле им ти папири, да ли су из Републичког органа или изборне комисије, рекле су ми само да су „затекле папире, и да су из странке“. Тада сам им папир отргао из руке и затворио улазна врата. Међутим, грешком сам узео три листа, јер сам био под стресом. Видео сам да се моје налази само на првом и истог тренутку сам отворио врата и вратио им остала два папира”, рекао је Јовичић.

Он је истакао да су после пет минута двојица полицајаца закуцала на његова врата, те да су му рекли „шта си ово направио, сад нас притискају са врха“.

“Више од пола сата нису знали шта ће да раде са мном. Узели су ми изјаву и чекали наређења од шефа шта даље. На крају, он их је звао и заједно смо отишли у полицијску станицу Чукарица. Кад смо стигли, шеф ми је рекао како је ово отишло до самог врха”, навео је Јовичић и додао да су према њему били скроз коректни.

Јовичића је у станици полиција питала да ли је члан странке као и да ли га плаћа Драган Ђилас.

“Коме ја могу да претим Ђиласом? Ја њега не знам, а и шта он може њима да уради? Какве глупости. Питали су ме и да ли сам члан странке. Рекао сам им да не подржавам СНС и да никад нисам, као и да сам ово урадио само јер неко злоупотребљава моје податке”, казао је Јовичић.

Активности партијских „оперативаца“ у циљу прикупљања „капиларних“ гласова за СНС започеле су и у Нишу. Станари нишког насеља Трошарина и центра града послали су им слике и жалили се да им групе људи са списковима долазе на врата и траже да кажу да ли ће гласати за СНС. Уобичајена политичка кампања од врата до врата протиче уз напетости, јер је неки грађани тумаче као застрашивање, док им из нишког СНС-а поручују да су страхови неоправдани.

“А они све време пишу, мој отац који је јако стар се баш узнемирио. Рекао им је да не зна за кога ће да гласа, а они пишу да неће да гласа. Објашњавао сам им да не смеју то да раде, али су ме само игнорисали, па сам узео списак и закључао врата – рекао је Нишлија.

Он је проследио списак и снимак, али није желео да се његово име помиње.

Јовановић: Функционер МУП-а руководи батинашким одредима

“Ситуација је посебно тешка у Раковици, где је у недељу председник општине Владан Коцић са полицајцима и активистима СНС-а организовао опкољавање штанда Савеза и тиме спречио грађане да се обавесте о алтернативама напредњачком режиму – рекао је Никола Јовановић, потпредседник Народне странке, јуче испред зграде ове београдске општине.

„Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић лично руководи батинашким одредима и злоупотребљава полицију у партијске сврхе“, тврди Јовановић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Иван Костић поручио Александру Вучићу.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА