Најновије

ВЛАДА ДОНЕЛА СРАМНУ УРЕДБУ: Србија више није наша држава! Мигранти ће имати предност при запошљавању! (ВИДЕО)

Влада Србије усвојила је уредбу и једну стратегију, којима држава жели да подигне атрактивност пословног окружења.

Александар Вучић и мигранти (Фото: Јутјуб/Правда)

Влада Србије донела је Уредбу о критеријумима за одређивање категорија странаца којима се привремени боравак у Републици Србији може одобрити независно од основа за одобрење привременог боравка.

Неке од тих категорија су инострани оснивачи стартапова, особе са високошколском спремом које желе да се запосле у Србији.

У саопштењу Владе Србије се наводи да том уредбом држава наставља да подиже атрактивност пословног окружења у међународним оквирима, како би најквалитетније идеје из целог света могле да се развијају у Србији, што у преводу значи да ће мигранти са високом школском спремом моћи да се лакше запошљавају у Србији.

На седници је усвојена Стратегија развоја културе од 2020. до 2029. године, као основни стратешки документ културне политике Србије.

Стратегијом се плански и систематски регулише јавни интерес у области културе и одређују стратешки приоритети њеног развоја у наведеном десетогодишњем периоду.

У изради овог документа, поред представника Министарства културе и информисања, учествовале су и релевантне институције – Завод за проучавање културног развитка и друге републичке установе културе, представници организација цивилног друштва и национални савети националних мањина.

Више о томе како су се заташкавала 1.500 силовања која су починили мигранти у Келну за Нову годину над женама европског порекла, као и прикривања масовних силовања у граду Ротерхаму можете видети у следећем снимку: 

Епидемија лажних вести у којима се измишљају напади на мигранте

У периоду од само 18 дана (3 фебруара од 21) интернет су запалиле непроверене информације, а велики медији пренели су чак 6 лажних вести. Док телевизије и комесаријат оптужују минорне анти-миграционе странице за наводне лажне вести, нико од њих не отвара тему због чега се пласирају недоказане информације о дискриминацији имиграната.

У наведном периоду, имали смо:

1. Лажни напад Четника на НВО за који је полиција доказала да није тачан, већ да је НВО напао раднике који су чистили простоје у којима су мигранти боравили илегално.

2. Десио се непостојећи напад на мигранта у Сомбору који није потврдила ни полиција нити мигрант, већ у крајње сумњивом сведочењу припадник про-мигрантске НВО тврди да се десио.

3. Радикално левичарски портал Аутономија пласирао је без икаквих доказа, вест да је један наш човек забранио мигранту да седи у аутобусу поред њега.

4. На Н1 који има историју лажних вести објављено је да је у мађарском селу у неименованој кафани, неименовани конобар, одбио да услужи неименованог мигранта, а поново случај дискриминације нису потврдили нити полиција нити мигрант.

5. Дојче Веле је упркос фотографијама нападнутих жена, великом броју вести о мигрантским нападима ножевима које је потврдила и полиција, написао текст да су напади на жене само део паралелне реалности.

6. Шлаг на торту су тврдње Мијахила Тешића честог госта у емисији 24 минута са Зораном Кесићем, да грчка морнарица потапа бродове са мигрантима.

Повереница за равноправност није реаговала поводом оваквог типа лажних вести, као ни Комесаријат за избеглице коме расте обим посла са мигрантском кризом, а нису се огласили ни надлежни органи државе.

До сада није спроведено и једно истраживање о могућој корелацији мигрантских напада и лажних вести уперених против локалног становништва у Србији.

Како је наш сајт нападнут за лажну вест која је била тачна и прецизна, а затим је намерно погрешно протимачена можете видети кликом ОВДЕ. Након вести недељник Време који гаји изразито про-мигрантске ставове, тражио је да се наш сајт казни од стране РЕМ-а и позивао на цензури, иако је та вест била 1 од 5.000 које смо објавили, па чак и да је нетачна, а није новинарима Времена та пропроција 1 према 5.000 није сметала да позивају на ауторитарна методе које подсећају на најгоре дане фашизма и комунизма.

Вучић ће предати Косово, више о томе ОВДЕ!

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА