Најновије

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ СА МИГРАНТИМА: "Наша тајна служба то прати и доставља нам податке!"

Председник Србије је навео да надлежни органи прате ситуацију са мигрантима у нашој земљи.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Наша тајна служба то прати и доставља нам податке. Наши грађани су у Београду и Шиду имали проблема са неком нервозом код миграната које знате да смо дочекали на најлепши начин и желели да им помогнемо као људима у невољи. Видим да су људи у Шиду узнемирени јер им све чешће мигранти упадају у куће, на имања и зато сам замолио министра Стефановића и МУП да пошаљу обезбеђење, специјалне јединице и жандармерију, да би се осећали сигурније и да не би били жртве броја миграната који чекају да пређу на територију Хрватске.

Вучић је истакао да ће државни органи доносити одлуке у односу на развој ситуације.

- Пратићемо ситуацију и у односу на развој догађаја, доносићемо одлуке. Показаћемо солидарност са тим људима, али ћемо свакако знати да заштитимо наш национални и државни интерес. Наши органи ће већ од сутра успоставити потпуну контролу и безбедност за све грађане Шида - закључио је Вучић.

Председник Србије посетио је основну школу "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу за чију обнову је држава дала 2 милиона евра како би се најмлађима обезбедили услови за учење, развој и напредак.

- Деца сада имају нове подове, столарију, обновљене сале и боље услове за учење. Све се то ради у циљу обезбеђивања квалитетног образовања за децу и бољих услова за грађане Србије, као и мотивисања да будућност планирају у својој земљи - рекао је председник Вучић.

 Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА