Најновије

ДОДИК НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СВОГ СТАВА: "1. март не може бити празник БиХ ако се жели да Република Српска буде у њој"

Српски члан Председништва Милорад Додик поручио је данас да међународна заједница и бошњачка политичка елита морају да схвате да није могуће да Срби из политичких, историјских и других разлога прихвате 1. марта као празник БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– Ми се не смемо олако препустити причи, јер су ово тешке историјске теме и 1. март не може бити празник БиХ ако се жели да Република Српска буде у њој – рекао је Додик новинарима.

Он је напоменуо да 1. март не може бити празник свих, јер га је прогласила само Федерација БиХ, а никада ниједан орган БиХ, која ни нема закон о празницима.

– Међународна заједница то намеће да би присуствовала, па чак и Уставни суд, који нађе за сходно да каже да 9. јануар није Дан Републике, што је тешко оспорити – додао је Додик.

Он је оценио да то веома продубљује разлике, те да “ароганцију која долази од бошњачке политичке елите и међународне заједнице тумачи као доказ њиховог континуираног неуспеха да намећу неке ствари”.

– Морају да схвате да за нас Србе није могуће прихватити 1. март из политичких, историјских и других разлога – истакао је Додик.

Он је напоменуо да обележавање 1. марта историјски није подржано од свих народа, што показује да у БиХ када један народ слави други тугује, једини имају комеморације, а други славља.

– Све смо о томе рекли. За Србе то није празник, једино логично је било да се покуша окупити око Дејтонског споразума, да се 21. новембар прогласи неким даном БиХ што би и српска страна могла да прихвати – рекао је Додик.

Он је подсетио и да Бошњаци покушавају да својатају и ЗАВНОБиХ, а одбацују АВНОЈ, што је, како је навео, апсурд до апсурда, преноси Српскаинфо.

Амбасадор Украјине на страни Милогораца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА