Најновије

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОРУЧИО АМЕРИЧКИМ СРБИМА: Сачувајмо веру, језик и јединство! Где је зрно клицу заметнуло, нека онде и плодом почива!

Патријарх српски Иринеј посетио је Српску православну парохију Светог Саве у Сан Петерсбургу на Флориди и поручио присутнима да сачувају православну веру, језик и јединство.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

"Ми, нажалост као народ мали бројем у односу на многе народе, можемо да се одржимо и опстанемо само ако будемо чували веру и ако будемо чували оно што је наше, наше наслеђе, нашу историју и наше историјско предање. Овде, у овој држави, постоје многи народи и верујем да чувају своје народне особине, своју културу, своју веру, свој језик. Чувајте и ви то исто", рекао је Патријарх, наводи се у саопштењу објављеном на сајту СПЦ.

Он је додао да су Срби у последње време представљени у јако лошем светлу, а да су суседи Србије све своје особине и зла дела приписали Србији.

"Србија се полако опоравља од својих великих невоља и искушења које је доживела у својој блиској и даљој прошлости, нормализује се живот, обнавља се економија и привреда, тако да мислите и о томе да се вратите тамо где сте поникли по оној Његошевој: 'Где је зрно клицу заметнуло, нека онде и плодом почива' ", поручио је партијарх Иринеј.

Прочитајте ОВДЕ зашто су верници бесни на владику Максима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА