Најновије

ПОЛИЦИЈСКА ДРЖАВА НА ДЕЛУ! МИЛОВ РЕЖИМ СЕ ПЛАШИ ЛИТИЈА: Забрањен улаз припадницима СПЦ у Црну Гору

Српска православна црква данима води кампању, како у земљи, тако и у државама региона – Србији и ентитету Босне и Херцеговине – Републици Српској, како би мотивисала што више људи да дођу у Подгорицу на протестни скуп који ће бити одржан данас.

Литије у Подгорици (Фото: Јутјуб)

Међутим, како преносе поједини медији у Подгорици организованим група, као ни појединцима који покушају да уђу у ЦГ да би присуствовали овом протесту, неће бити дозвољен прелазак границе.

“Улазак у Црну Гору неће бити дозвољен ниједној особи за коју се установи да иде на скуп СПЦ. Нећемо дозволити улазак ни организованим групама које дођу аутобусима, комбијима. Безбедносна процена је да им не треба дозволити да уђу у нашу земљу”, казао је незваничан из полиције.

Из Митрополије црногорско-приморске СПЦ саопштено је да ће митрополит Онуфрије служити са поглаваром СПЦ у Црној Гори архиепископом цетињским митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем и више архијереја Украјинске православне цркве Московске патријаршије и Српске православне цркве Свету архијерејску литургију у Саборном Храму Христовог Васкрсења, са почетком у девет сати.

“Након свете литургије, митрополит Онуфрије ће предводити крсни ход до манастира на Немањином граду, места рођења родоначелника светородне лозе Немањића”, пише у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Мило Ђукановић оптужио Русију и Србију.

Извор: Побједа/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА