Најновије

СТИЖЕ ПОЈАЧАЊЕ: Руске фрегате наоружане ракетама Калибар плове према Сирији!

Две руске фрегате које су у прошлости учествовале у антитерористичкој операцији у Сирији крећу новом рутом до ове земље усред погоршања ситуације у Идлибу, најавио је ПР руске Црноморске флоте, Алексеј Рулев.

Калибар (Фото: mil. ru)

Руске фрегате Адмирал Макаров и Адмирал Григорович пролазе турски земљоуз Босфор и Дарданел према Средоземљу, рекао је ПР руске Црноморске флоте Алексеј Рулев у петак 28. фебруара.

“Адмирал Макаров и Адмирал Григорович, наоружани прецизним оружјем – ракетним саставима Калибар-НК – крећу се из Себастопоља према отвореном мору како би се придружили поморској групи руске морнарице у Средоземљу…Још једна фрегата Црноморске флоте, Адмирал Есен, била је на мисији на Средоземљу од јануара”, рекао је.

Која ће бити мисија фрегата?

Фрегате се враћају у регију како би запретили терористима, рекао је за бивши командант Црноморске флоте Виктор Кравченко.

“Ако напетост расте негде у свету, амерички су бродови и даље ту. Зашто не и ми? То може бити нека врста одвраћања. Присутност наших бродова нужна је и за заштиту наших бродова који плове овом регијом“, објаснио је г. Кравченко. Према бившем команданту руске Балтичке флоте Владимиру Валујеву, долазак руских фрегата намењен је осигурању равнотеже снага. Поред тога, фрегате могу употребити своје пројектиле за заштиту руских положаја у Сирији, рекао је адмирал.

Руска флота која садржи петнаестак и још толико помоћних бродова и чамаца трајно је у Средоземљу, известила је служба Црноморске флоте.

Током руске антитерористичке операције у Сирији, дизел-електричне фрегате и подморнице неколико су пута испаљивали ракете Калибар против радикала. Русија јача ову поморску групу након погоршања ситуације у зони Идлиба.

Турске власти приопћиле су у ноћи 27. на 28. фебруара да су најмање 33 турска војника погинула у ваздушним нападима које је Анкара приписала сиријским владиним снагама. Турска војска отворила је ватру на положаје сиријске војске. Према турској новинској агенцији Анадолу, председник Ердоган сазвао је посебан састанак већа сигурности након што је добио информације о губицима своје војске. Дванаест турских проматрачких места налази се у подручју Идлиба.

Путинов човек поручује: Русија је спремна да Србији испоручи и С-400!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА