Најновије

"ДЕЛИМО ТУГУ СА БРАТСКИМ КИНЕСКИМ НАРОДОМ!": Вучић упутио писмо Си Ђинпингу

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у коме каже да ми у Србији делимо тугу са братским кинеским народом због жртава епидемије корона вируса и истиче спремност Србије да помогне на било који начин.

Александар Вучић и Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

- Молим Вас да наше дубоко саосећање пренесете породицама преминулих, а оболелима изразе охрабрења да се изборе са овом болешћу - навео је председник Србије.

- Док делимо бригу због могућих последица болести и са Вама стрепимо над сваким оболелим, у исто време са дивљењем пратимо како се одважно суочавате са овим ''демоном'', како Ви називате корона вирус, уверени да ћете, Вашом мудром политиком, наћи решења и победити га - навео је Вучић.

Председник Србије истиче да Кина, у овим тешким тренуцима, док незамисливом брзином завршава болнице у граду Вухану, показује своју снагу, коју црпи из јединства руководства и народа.

- То, у временима изазова, може само земља са снажним и посвећеним лидером - написао је председник Србије.

- Драги пријатељу, уколико Србија, као мала земља, али велики пријатељ Кине, може да помогне на било који начин, ми смо спремни да, у оквиру својих могућности, ту помоћ и упутимо. До скорог виђења на Деветом самиту Кине и земаља Централне и Источне Европе у Пекингу, примите изразе мог дубоког уважавања - наводи се у писму председника Вучића упућеног кинеском председнику Си Ђинпингу.

Тотална паника у Хрватској! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА