Најновије

СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА У ЦРНОЈ ГОРИ, НАЈВИШЕ СЕ ТИЧЕ СРБИЈЕ! Марко Милачић након хапшења открива право стање ствари!

Лидер опозиционе странке Права Црна Гора, Марко Милачић хапшен је два пута, а последњи пут на основу наредбе надлежног тужиоца, а по кривичној пријави због кривичног дела, непоступање по наредби за удаљење, из члана 379 Кривичног законика Црне Горе.

Марко Милачић (Фото: Фејсбук Видео)

Наиме он је непуних 48 сати после пуштања из притвора у Центру безбедности у Подгорици, где је задржан више од четири сата, а између доласка са једне и поласка на другу литију, поручио да ће борба за српске светиње бити истрајна док се срамни закон не повуче.

Како каже, у овим тренуцима је пресудно јединство српског народа на свим нивоима у региону, као и да су људи који учествују на протестима достојни наследници Петра Другог Петровића Његоша, наследници великих предака.

Цео регион коментарисао је разлоге за ваше хапшење. Да ли ви знате зашто сте ухапшени?

- Не знам зашто сам ухапшен, у полицији су ми донели брошуру мојих Фејсбук и Инстаграм објава. То је била као мини књига са одштампаним постовима, где су пинцетом покушавали да ми пришију нешто што је у домену или прекршаја или кривице, покушавајући да ме наведу у домен кривичног дела, позивање на отпор. Међутим, имам адвокате и искуство, па нису могли ништа. Суштина привођења је заправо једна показна вежба застрашивања и жеља да се пошаље порука да сви они који се баве слободом, који сликају тробојке и излазе на улице могу доживети нешто слично. Ипак, озбиљно су се преварили јер је Црна Гора пробуђења и васкрсла је и не постоји страх. Хапшења, привођења, притисци, то им више не функционише и они су у паници јер све те методе које они користе три деценије, просто више не функционишу.

Какав је био третман у полицији? Да ли је било непријатних искустава за вас?

- Полиција као и свака организација окупља разне људе. Полиција је у озбиљној фази колебања, а полицајци су били су јако коректни према мени. Ми морамо да охрабримо људе у полицији, има доста људи који су на нашој страни.

Ко је у том случају одан Милу?

- Милу су најоданији људи који су у криминалним и паравојним структурама блиским институцијама у полицији и министарству. То су његови лојални људи, а не полиција која је на улици. Он се зато зноји јер види да се његови људи расипају или имају потенцијал за то. Најбољи пример за то је полицијац Милоје Шћепановић који је први бацио штит и узео крст, а имамо и пример полицајца који је недавно у Бару био предводник људи који је носио крст. То је оно што видимо јавно, али оно што се не види га још више плаши, а то је колебање у његовим редовима. Није он нервозан због нас, већ због њега и његових људи. Он је научио да може све да контролише, а полиција и учитељица у школи са тробојком су само неки примери да то више није случај. Људи му отказују послушност симболички, не формално, али то тако почиње. Прво треба ослободити земљу, а онда све иде лакше.

Какво је расположење у Војсци Црне Горе?

- Војска је озбиљан систем који није само Министарство одбране, а постоје бројни људи који су блиски војсци, а који иду заједно са народом на литије, и то је оно што забрињава Ђукановића.

Зашто је ухапшена мајка посланика Кнежевића? Шта је званични разлог, а шта је по вашем мишљењу прави разлог?

- Она је ухапшена формално јер је омаловажавала и вређала полицијске службенике током претреса породичне куће. То је формални разлог, а суштински разлог је показна вежба застрашивања. Ако уђете у кућу жене која има 70 година, било које жене, и од ње очекујете смирену реакцију, то је ван сваке памети. Онај ко жели добро овај земљи је допустио да једна жена на слободнији начин прича са полицијом, а да је они за то приведу. Морали су да имају обзира да је у питању старија жена, али није јој опроштено јер су ишли по систему отворене диктатуре. Јавност чује када ухапсе мене или када приведу мајку опозиционара, али овде хапсе свакодневно огробан број младих људи, дискретне хероје, малолетнике. Јуре их по улицама на сваку реч или нацртану заставу што је карактеристика отворене диктатуре.

Да ли је Мила изненадила бројност људи на литијама?

- Наравно да га је изненадила, и то не само Мила, већ читав свет. То није више историјска ствар, већ библијска. Да се крвна слика једне земље за само месец ипо дана оволико промени, то је виша сила. Не знам да ли је икада у историји православља било сличне ситуације да толико људи, не испод 60.000 људи у глас говори молитву, "Оче наш". 60.000 људи као један човек у глас говори молитву, то не памти не Црна Гора већ историја. Природно је да је уплетена виша сила јер су ударили на Бога. То је све Мила изненадило и он нема одговор на тренутну ситуацију што значи да први пут у последњих 30 година он не зна шта да ради.

Колико ће још трајати режим Мила Ђукановића?

- Народ је рекао шта мисли. Сваког четвртка и недеље ми имамо свенародни референдум. Ако на улице Црне Горе изађе 200.000 људи, а на улице не изађе цела породица, то значи да је број много већи неко што је званичан податак. То у преводу значи да је у питању сваки други или сваки трећи грађанин Црне горе. Ђукановић на то нема одговор, он овог пута не може да баца сузавац и растерује народ. Ако га баци у Подгорици, како ће у други град? Они немају капацитете, а и да имају, то нас само мотивише. Ђукановић се добро изразио када је рекао да је све ово - лудило. Што би рекли млади људи, ово је лудило, и то лудило ће бити све веће, хвала Богу, а колико ће Ђукановић бити на власти, зависи само од нас. Више то не зависи од њега, а ми морамо да будемо мирни, али "пркосно мирни", "жестоко мирни", "упорно мирни" јер њега управо наш мир узнемирује. Он не зна да се носи као један неокумунистички криминални систем са овим ситуацијама, а и морамо да створимо "критичну масу". Знам да он на изборима не може да победи, уколико доживи политичке изборе.

Када ће бити одржани избори у Црној Гори и шта очекујете да ће се десити на њима? Који треба да буду следећи потези опозиције у Црној Гори?

- Редовни избори ће бити у октобру, а велико је питање да ли опозиција треба да излази на овакве изборе. Мило и екипа су на власт дошли са улице, а данас када неко то помене, они кажу да то није демократски. Опозиција мора да седне и да се договори. Ми морамо да се договоримо. Треба да покажемо јавности да смо сложни, не морамо бити на истој листи, али треба да будемо на истом задатку. Поготово просрпска опозиција треба да седне и да констатно заседамо, као што они стално састанче за разлику од нас. Организација, кординација и формирање заједничког штаба су кључни, и то као делови друштва који треба да допринесу. Не само политичари, већ и интелектуалци, појединци, јавне личности.

Постоји ли начин да Мило "купи" некога? Да ли је било таквих ситуација и да ли се тако нешто дешавало у прошлости?

- То је свакако један од многих његових метода. Добар пример је политичка партија, Позитивна Црна Гора која је изашла са потпуним опозиционим програмом и циљевима, а на крају је одрадила пресудну улогу и одржала Ђукановића на власти. То постоији као бојазан, али што се тиче просрпске опозиције, желим да верујем да је то немогуће.

Докле Мило може да иде у одбрани своје власти? Где су границе?

- Он ће да иде до краја, као и сваки човек који брани голу слободу. Он зна да његово развлашћивање не значи да може да оде у опозицију и да из опозиционих клупа предлаже амандмане и да се јавља за реплике. Његов пад знаци процесуирање њега и његових људи за афере и незаконитости које су чинили на власти. Они су потпомогнути НАТО савезом и своју позицију ће бранити свим силама. А сада имамо ипак нову ситуцију, а то је да ћемо се и ми бранити свим силама. Они себи бране лично, а ја овде браним деду и моју цркву, своју децу јер желе да им узму једино слободно што је остало, а то је црква. Због тога је нестао страх, јер бранимо нешто што је битније од наших живота.

Шта је права намера режима у Црној Гори када је у питању доношење Закона о вероисповести?

- Главна намера не режима, већ НАТО савеза јесте да угуше све оно што им смета. Ми смо ушли на силу у НАТО и они као сваки окупатор желе да угуше све важније пунктове који му се противе, а најважнији пункт који се противи таквим вредностима јесте СПЦ и верујући народ из Србије. Они желе да то униште и дестабилизују, како би могли да укорене НАТО вредности. Они не размишљају на четири године, већ на 10, 15 година како да зацементирају ту окупацију. Ми смо ушли у НАТО, али они знају да ми нисмо сигурни. Ово све треба да гледамо у кључу окупације и уништавању сваког жаришта отпора, а то је црква. Ђукановић не доноси сам одлуке без директива ментора у НАТО савезу, он то ради уз "амин" и то је дефинитивно удар на православље, и то не само у Црној Гори. Не треба да се заварава нико у Србији ако миси да се ово не тиче Србије. Ово што се дешава у Црној Гори, као и улазак у НАТО и признање Косова, све то има за циљ да дестабилизује кључни фактор у региону, а то је Србија.

Ђукановић потврдио да је полиција распоређена широм земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА