Најновије

КАКО ЈЕ УОПШТЕ НА ВЛАСТИ?! Објављени резултати истраживања, ево колико грађана Црне Горе подржава Мила Ђукановића!

Закон о слободи вјероисповијести, чије усвајање крајем децембра прошле године је произвело велику буру у Црној Гори, али и региону, подржава 20 одсто црногорских грађана, док њих 62 одсто не подржава овај закон.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Када је у питању верско опредељење црногорских грађана, њих 62 одсто се изјашњавају као верници Српске православне цркве, док њих 10,1 одсто иде у такозвану Црногорску православну цркву.

Ово су резултати истраживања које је спровела црногорска  Intelligent comunications агенција, чији извршни директор, Бошко Ковачевић појашњава да је истраживање спроведено на узорку од 1.022 грађанина из 11 црногорских градова.

 Истраживање је рађено у интервалу од 08. до 15. јануара и обухватило је 1.022 испитаника. Уверени смо да су два важна параметра определила одлуке грађана Црне Горе који су били обухваћени овим истраживањем. Први је свакако усвајање Закона о слободи вјероисповијести који је као такав произвео не само тензије у друштву, већ и поларизовао политичку сцену Црне Горе, али и региона, док је други разлог да смо и званично ушли у изборну годину, каже Ковачевић.

Додаје да је истраживање недвосмислено показало да је усвајањем Закона и свим друштвеним реакцијама Српске православне цркве и Митополије црногорско-приморске, као и политичких партија које су биле за и против његовог усвојења “дошло до хомогенизације националних мањина у Црној Гори, те су из тог разлога дати збирни резултати за странке албанске и бошњачке профилације”.

Када су политичке партије у питању, наводи, евидентан је пад подршке владајућој Демократској партији социјалиста, а разлоге свакако треба тражити у бројним аферама које су отворили домаћи и страни медији, али и контроверзни бизнисмен Душко Кнежевић. Међутим, како наводи Ковачевић, доминантан разлог свакако јесте усвајање Закона на којем су странке владајуће већине предвођене ДПС-ом инсистирале, упркос опонирању стручне јавности.

Према овом истраживању, најпопуларнији међу личностима у категорији политичара је председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Од јавних личности ван црногорске политичке сцене, митополит Амфилохије је добио и највећу просечну, те владике и чланови Епископског савета Митополије Јоаникије Мићовић и Методије Остојић.

-Имајући у виду актуелни тренутак у Црној Гори, треба истаћи да је став оних који се противе Закону о слободи вјероисповијести еквивалентан броју оних који подржавају СПЦ, те да су они који подржавају имплементацију овог Закона у великој мањини. Истраживање је показало, такође, присуство великог броја апстинената, као и не мали број испитаника који нису били спремни да изнесу свој став, закључује Ковачевић.

Север Црне Горе је већ пун Милових кербера, диктатор не може више да гледа број верника у литијама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: volimpodgoricu.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА