Најновије

"ИЗДАЈНИК ЈЕ СВАКО КО ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ!" Чланови СзС дебатовали о локалним изборима, износили и аргументе!

Председници општина Шабац и Параћин Небојша Зеленовић и Саша Пауновић напустили су састанак Савеза за Србију посвећен локалним изборима јер нису наишли на разумевање појединих лидера Савеза.

Савез за Србију (Фото: СзС)

Како сазнаје "Блиц", пре две вечери одржан је састанак којем су присуствовали представници свих странака које чине Савез за Србију. Тема разговора био је (не)излазак на локалне изборе, с акцентом на оне општине у којима је опозиција на власти. Пауновић и Зеленовић, као председници општина који уживају подршку на локалу, сматрали су да то не треба да се доводи у питање и да напредњацима не треба препустити власт.

- Они су говорили о томе да ће изаћи на изборе, износили су аргументе, а онда их је прекинуо један од лидера који је рекао да никакви избори не долазе у обзир, да је бојкот општи и да ће свако ко изађе бити сматран издајником - открива извор "Блица" који је био на лицу места.

Зеленовић и Пауновић потом су демонстративно напустили састанак, али ту се нису завршиле увреде на њихов рачун.

Један од лидера је, како наш саговорник каже, наставио да вређа Зеленовића у одсуству, што је разљутило Душана Петровића који је у истој странци као и председник општине Шабац, па се и он окренуо и отишао.

На овај начин само су се продубиле поделе које у Савезу за Србију постоје месецима око тога треба ли опозиција тамо где је доминантна и где има шансе да изађе на изборе.

Изјаве лидера СзС последњих дана такође су опречне. Лидер Народне странке Вук Јеремић је јасан.

- Ако нисте за бојкот, не можете бити с ове стране. Немам разумевања за двосмислености и калкулације по том питању - или бојкотујете или не бојкотујете. Ко неће - не мора, Боже мој. Нисмо ми Вучић да називамо људе издајницима -рекао је Јеремић.

И Бошко Обрадовић нема дилему - изборе треба бојкотовати на свим нивоима.

- Ми смо поновили наш непромењив став да ћемо бојкотовати све изборе, од републичких, преко покрајинског до локалног нивоа. Рекли смо и да се више нећемо освртати на оне у нашим политичким организацијама који евентуално јавно иступају против одлука наших странака о бојкоту - рекао је недавно он.

Изјаве које су Зеленовић и Пауновић давали сугеришу да постоји несагласност. Градоначелник Шапца и лидер ЗЗС је пре само два дана јавно рекао "уколико Српска напредна странка буде у Шапцу имала довољно гласова, Милан Остојић звани Сандокан, који је робијао за најтежа криминална дела, преузима власт и постаје господар Шапца". Иако није рекао да ће на изборе изаћи, оставио је простор да свако ко прочита његову изјаву то може тако да тумачи.

Небојша Зеленовић и Саша Пауновић јуче нису одговарали на позиве "Блица".

"Параћинци, не дамо вас"

Саша Пауновић је, судећи према ономе што последњих дана виђамо на друштвеним мрежама, већ у кампањи. Штандови на којима се скупљају потписи, нови плакати, активисти на улицама Параћина и све то овековечено на фотографијама које се деле ових дана по друштвеним мрежама говоре у прилог тези да се Пауновић, како ствари стоје, спрема да изађе на изборе испред групе грађана.

- Параћинци, не брините, нећемо вас препустити онима који би да владају сваким сокачетом у овој земљи која убрзано пропада захваљујући њима. Не може, но пасаран - написао је на Фејсбуку 1. фебруара Милош Ђурђевић, помоћник председника општине Параћин, уз фотографију на којој је, поред Пауновића, и тридесетак симпатизера.

Ђилас: Све чланице СзС ће бојкотовати све изборе

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да ће све чланице као и појединци који припадају Савезу за Србију бојкотовати све изборе - парламентарне, покрајинске и локалне, као и да ће СзС настојати да у кампањи за бојкот дође до што више грађана како би им се објаснио разлог зашто је предстојеће изборе неопходно бојкотовати.

"То се неће мењати, више пута смо став о бојкоту изнели", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре, на којој је навео да је могуће побољшати живот грађана за шест месеци након промене власти.

Он није желео директно да одговори на питање да ли је евентуално разговарао са градоначелником Шапца и председником Заједно за Србију Небојшом Зеленовићем који је недавно рекао да ће се одлука о учешћу на локалним изборима у том граду тек донети, наводећи да нема шта да дода већ реченом.

"Из мог одговора је све апсолутно јасно", рекао је Ђилас, наводећи на поновљена слична питања да СзС неће учествовати на изборима.

Медојевић писао Трампу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА