Најновије

МЕДОЈЕВИЋ ПИСАО ДОНАЛДУ ТРАМПУ: Молио га да подржи српску опозицију у Црној Гори и СПЦ!

Председник Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић писао је писмо америчком председнику Доналду Трампу у коме изражава наду да ће председник САД искористити лични ауторитет и подржати напоре демократске опозиције, слободних медија, независних појединаца и православне хришћанске Цркве да се дубока политичка криза реши мирним демократским путем.

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

Медојевић је информисао Трампа о ситуацији након усвајања Закона о слободи вероисповести.

„Користим ову прилику да поново укажемо на изразито негативни развој ситуације у Црној Гори у којој актуелни председник државе и председник владајуће комунистичке партије ДПС, Мило Ђукановић јавно демонстрира своје политичке идеје којима нема места у савременој демократској Европи“, писао је Медојевић.

Ђукановић, са позиције председника државе, позива државне институције и органе на “јединство власти” у спровођењу његових личних интереса и одлука у обрачуну са политичким неистомисљеницима и једином канонском православном хришћанском црквом и њеним верницима“, навео је Медојевић.

Он је оценио да Ђукановић тиме јавно укида уставну поделу власти на извршну, закоднавну и судску, а свим судијама, тужицома, посланицима и министрима који то не желе наређује да поднесу оставке или напусте Црну Гору. Према речима Медојевића, Ђукановић, као председник државе, чланице НАТО, позива државне органе и институције да масовно крше Устав и законе и спроведу прогон неистомишљеника, искључиво у циљу очувања своје личне власти.

„Овако дрско и опасно изругивање демократским принципима и јавно позивање на линч и прогон, председника државе чланице НАТО, која је кандидат за чланство у ЕУ, мора наићи на јасан и њему разумљив одговор свих кључних демократских лидера Европе и света“, сматра Медојевић.

Полиција ће ипак обезбеђивати литије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА