Најновије

ИРАЧКИ ОБАВЕШТАЈЦИ РАСКРИНКАЛИ АМЕРИЧКЕ ЛАЖИ! Није Иран први почео, повод за убиство Сулејманија је измишљен! То су урадили ваши штићеници!

Ирачка војно-обавештајна служба сматра да је Исламска Држава, а не Хезболах, одговоран за ракетни напад 27. децембра 2019. на ирачку базу, што је на крају довело САД до атентата на команданта Револуционарне гарде Касема Сулејманија, јавио је Њу Јорк Тајмс, позивајући се на ирачке војне и обавештајне изворе.

Ајатолах Али Хамнеи и генерал Касем Сулејмани (Фото: leader.ir)

"Сви показатељи говоре да је то била Исламска Држава", Рекао је генерал Ахмед Аднан, шеф обавештајне службе ирачке савезне полиције у бази К-1. Аднан је указао на три инцидента у том подручју у недељу и пре напада 27. децембра, рекавши да су његове снаге биле свесне кретања ИД-а у том подручју.

„Ми као ирачке снаге чак не можемо доћи на то подручје уколико немамо јаку залеђину јер тамо није сигурно. Како је могуће да неко ко не познаје ово подручје може доћи и пронаћи тај положај и извршити напад? ", Питао је Аднан, истичући да се зона лансирања налазила у сунитском муслиманском подручју Киркука, где превладавају напади Исламске Државе.

Бригадни генерал Амер Иса Хасан, шеф штаба ирачке ваздухопловне базе К-1, рекао је за Њу Јорк Тајмс да није купио америчке тврдње које окривљују Хезболах. "Насеља у близини су туркменска и арапска", рекао је. „Тамо постоји симпатизера ИД-а. Зашто прибегавамо окривљавању Хезболаха или других? "

Ирачка обавештајна служба упозорила је америчке снаге у бази на опасност од могућег напада током цијелог новембра и децембра, укључујући и брифинг од 6. новембра који је показао да је ИД „настојао да посредном ватром циља базу К-1 у Киркуку. Сличан извештај достављен је 25. децембра. Аднан је рекао да је поново упозорио САД неколико сати пре ракетног удара 27. децембра.

Пуковник Талиб Мадхлоум ал-Тамими, командант ирачке савезне полиције из области Киркук, рекао је да је апеловао на САД да поставе “заштитни балон” на простору изнад базе како би се спречио напад, али да је то одбачено ради одржавања.

Погледајте ОВДЕ моћан подвиг руских пилота!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА