Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Не желим да оставим земљу Вучићу

Члан председништва Покрета Метла 2020 Милош Јовановић изјавио је да не жели да остави земљу ни Вучићу, ни остатку опозиције.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић је додао и да ће тај покрет врло брзо изаћи с одлуком о изласку на изборе или о бојкотовању.

"Наш став о бојкоту је прилично резервисан. Сувише је лако остати код куће када се гласа, а народ треба да има избор и не желимо да оставимо Србију ни Вучићу а ни остатку опозиције", казао је Јовановић обраћајући се новинарима у Крушевцу током представљања грађанима Покрета Метла 2020.

Јовановић који је и лидер ДСС-а оценио је да су изборни услови очајни, истакавши да су највећи проблем медији, које је назвао пропагандним сервисом власти.

"Али можете или да се предате или да се борите. Ово ће дуго трајати, немогуће је преко ноћи нешто урадити. Ово је маратон, није спринт, а за то су потребни озбиљни људи и њих имамо у Покрету Метла", рекао је Јовановић.

Он је најавио три најважније тачке програма, а то су закон о пореклу имовине за све носиоце јавних функција од 1990. године, увођење већинског изборног система и гласање за људе по имену и презимену, те "дебеоградизација" Србије.

"Озбиљан и јасан закон о пореклу имовине и он се неће односити на све грађана ове земље, већ на носиоце јавних функција од централног до локалног нивоа од 1990. године до данас. Имаће ретроактивно дејство. Док се то не спроведе неће бити солидарности међу људима и нећено вратити веру у општи интерес и јавно добро", закључио је Јовановић.

Израелски напади на Дамаск, путнички авион хитно слетео у руску војну базу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА