Најновије

СПЕЦИЈАЛНИ РАТ: Амерички хеликоптер Bell 360 “уништио” руски противваздушни систем С-400 (ВИДЕО)

Америчка компанија Bell Helicopters у провокативном видеу демонстрира како њихов најновији модел хеликоптера Bell 360 уништава руски систем противваздушне одбране С-400.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Судећи према наведеном видеу, заиста је у питању систем противваздушне одбране С-400.

Овај видео је већ покренуо многа питања међу руским и америчким стручњацима, јер обе стране знају да су способности руских система противваздушне одбране, чак и на релативно малој удаљености од нападачког хеликоптера Bell 360 Invictus, прилично озбиљне и хеликоптер би био уништен на више од 50 км од локације система.

„У видеу, хеликоптер за извиђање и борбу лети изнад неравног терена, а затим лансира ракету над конвојем који дочарава силуете система противваздушне одбране, који невероватно личе на руске системе С-400 Тријумф.

Ракетна експлозија из америчког хеликоптера уништава радаре и два лансера. САД негативно реагују на куповину руског система противваздушне одбране у свету. Систем С-400 су већ купиле Турска, Кина и Индија “, извештава Рен ТВ.

Стручњаци такав видео снимак називају провокативним, примећујући да у Сједињеним Државама руске системе сматрају веома опасним и не покушавају да им се приближе ни на неколико стотина километара – једини изузетак су обавештајни авиони који покушавају да одреде фреквенције руских система.

„Такви „цртани филмови“ уопште не откривају способности америчких хеликоптера. Да ли да подсетим америчке „колеге“ да је приступ положајима С-400 покривен системима противваздушне одбране попут „Тор“, „Панцир-С“ итд.? “, рекли су неки руски специјалци.

Поједини турски војни инжењери и специјалци су пре неколико дана објавили извештај о томе да руски систем С-400 има неких проблема када се ваздушни циљ налази на надморској висини од једног километра.

Према њиховим речима, када се ваздушни циљ налази на поменутој надморској висини ефективни домет његовог откривања и уништавања износи само 70-180 километара, а када је циљ на надморској висини мањој од једног километра, говоримо о поразним аеродинамичким циљевима удаљеним само неколико десетина километара.

Огромни турски конвој ушао у Идлиб! Чека се састанак Москве и Анкаре! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА