Најновије

СТРАНИ ВОЈНИ САЈТ РАНГИРАО НАШУ АРМИЈУ НА ОВО ВИСОКО МЕСТО: Сила нам расте из године у годину! Одмах најављено повећање плата војсци (ФОТО)

Председник Србије Александар Вучић ненајављено је посетио припаднике 5. батаљона Војне полиције у касарни "Топчидер", од којих је желео непосредно да чује како они виде стање у војсци. Истакао да је задовољан што је за кратко време у армији много обновљено и урађено, те најавио повећање плата "обичним" војницима.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Александар Вучић са припадницима војне полиције разговарао је током ручка, у њиховој кантини, а желео је да чује од њих више о томе која им је опрема потребна, шта би унапредило њихов стандард, колика је потреба за становима.

Председника и врховног команданта оружаних снага у касарни су дочекали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, командант Гарде генерал мајор Миломир Тодоровић, начелник Управе војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић и начелних Управе за оперативне послове генерал мајор Желимир Глишовић.

Рапорт му је поднео капетан Страхиња Бабиј.

Вучић је честитао је министру одбране и начелнику Генералштаба "скок" наше војске за 13 места на листи америчког војног сајта Глобал фајер пауер, истакао да је задовољан што је за кратко време у армији много обновљено и урађено, те најавио повећање плата "обичним" војницима."

Задовољан сам што смо за кратко време, у последњих пет година, после тешких реформи, успели да много обновимо и урадимо", рекао је Вучић.

Додао је да ће се радити на томе да се плате повећају војницима, који имају најниже зараде у војсци.

"Кључна ствар су плате и мислим да су геренали, пуковници и потпуковници задовољни. Проблем су нам војници, чије су плате 44.000 – 45.000 и морамо да их повећавамо, како бисмо имали већи број војника и попуњеност војске", нагласио је Вучић.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kao najdraža uspomena iz vojske ostao je miris i ukus vojničkog pasulja.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Напоменуо је да сада војници имају два до три пара чизама, а да ће до Видовдана сваки припадник ВС имати по четити пара.

"То што сада радимо је виши стандард", реко је Вучић.

Председник је навео да се мора убрзати изградња станова, да припадници војске виде да имају будућност за себе и породице.

Амерички војни сајт "Глобал фајер пауер" (Global fire power) објавио је најновију ранг листу земаља по војној снази и капацитетима, по којој је Србија, у односу на прошлу годину, напредовала за 13 позиција и тренутно је на 65. месту међу укупно 138 земаља, колико је рангирано.

Остале земље региона ниже су рангиране од Србије - Хрватска на 69. месту, Северна Македонија на 127. месту, Црна Гора на 123. и БиХ на 133. месту.

Земље су рангиране на основу више од 50 фактора који одређују "индекс моћи", односно категорија почев од војне моћи, броја становника и војника, преко финансија до логистичких способности, природних ресурса и географског положаја.

ОВДЕ можете упоредити руску хаубицу Коалиција СВ и српску Нору!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА