Најновије

ЗАУЗЕЛИ СУ 600 КВАДРАТНИХ КИЛОМЕТАРА АЛЕПА И ИДЛИБА! Успостављена контрола, џихадисти више немају где!

Генералштаб Оружаних снага Сирије саопштио је да је у војним операцијама од терориста ослободио више од 600 квадратних километара територије у провинцијама Алеп и Идлиб.

Сиријска арапска војска (Фото: САНА)

 „Оружане снаге су напредовале на терену. Јединице које се пробијају са истока провинције Идлиб састале су се са трупама које су наступале са југа провинције Алеп, повратиле контролу над територијом већом од 600 квадратних километара и успоставиле контролу над десетинама насеља, села и брда“, наводи се у саопштењу који је објавила телевизија „Ихбарија“.

Сиријска војска је 26. јануара покренула офанзиву на западу Алепа због свакодневних терористичких гранатирања стамбених области града у којима је погинуло на десетине цивила. Терористи су наставили гранатирање упркос примирју објављеном у јануару. Владине сиријске снаге су 27. јануара успеле да пробију прве линије одбране терориста на западу Алепа.

Три дана касније, војска Башара ел Асада ослободила је од терориста град Марет Нуман, који је био под контролом милитаната од 2012. године и био једно од њихових највећих упоришта.

НАТО операција “Бранилац Европе” је у ствари “Барбароса 2”! Више о томе ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА