Најновије

МИША ВАЦИЋ: "Када будемо добили могућност да доносимо законе, један од првих биће закон о страним агентима!"

Када будемо добили могућност да доносимо законе, један од првих биће закон о страним агентима

Миша Вацић (Фото: Српска Десница)

а Мишом Вацићем сам се упознала пре три године у Новом Саду када је заједно са „Српском лигом“ цртао на зиду једне зграде портрет Гивија, погинулог командира батаљона „Сомали“ Оружаних снага Доњецне народне републике.  

Тада сам сазнала да Миша Вацић ради у Канцеларији за Косово и Метохију. Касније је основао своју странку „Српска десница“ која је за две године успела да отвори своја представништва у шездесет градова земље. Та ће странка учествовати на парламентарним изборима 26. априла. 

„Хвала Богу да смо српски патриоти. Замисли да смо руски патриоти и да у предизборној кампањи мора да превалимо пут од Камчатке до Кавказа“, смеје се Миша Вацић.

„Српску десницу“ чине 34 ветеранска, студентска и патриотска удружења.  „Борићемо се за  наше ветеране, наше пољопривреднике, за породице са много деце. Ми желимо да донесемо законе који штите наше грађане као што је донео Владимир Путин са ‘Јединственом Русијом’.

Бранићемо патриотске и породичне вредности, направити здраво друштво. Патриотизам и љубав према породици морају бити оснажени на државном нивоу“, говори Миша Вацић.  

„Када уђемо у парламент, инсистираћемо на обавезно служење војске, часове одбране и заштите у школама да бисмо васпитавали децу према српској традицији. Истовремено, за нас нико не лобира, нико нас не промовише или спонзорише, ни олигарси ни специјалне службе западних или источних држава“, каже Миша Вацић.

Он скреће пажњу на то да се „Српска десница“ залаже за зближавање са Русијом и поштује њену политику немешања у унутрашње ствари других држава.

„Зато и волимо Русију. Она је спремна да помогне кад треба, за разлику од западних земаља које нас уцењују да бисмо признали Косово“, говори млади политичар.  

„За нас је Косово део Србије и схватамо да се тај проблем не може решити за дан или два. Главно је не предати се“, говори Миша Вацић.  

„Постоје програми помоћи пољопривредницима у Шумадији и Војводини. Треба направити опсежније такве програме за Србе на Косову и Метохији да би млади могли да живе тамо у својим домовима, узгајају поврће, воће, жито и обавезно рађају децу. Тако ћемо решити демографски проблем. Власт припада бројнијем народу. Албанци одлазе са Косова у Европу. Албанке више нису оне ‘робиње са истока’ које рађају по петнаесторо деце. Не, оне сада носе кратке сукње и праве каријере у Европи. Сада имамо прилику да вратимо Србе на КиМ“, каже Миша Вацић.

Могућност дијалога између Београда и Приштине још постоји, сматра он.  

„Међу њиховим политичарима има мање или више флексибилних, на пример, Хашим Тачи, кога чека суд за ратне злочине. Али са њим можете да покушате да изградите систем интеракције попут Чеченије, која се из милитантне републике претворила у просперитетни и патриотски регион Русије“, каже лидер „Српске деснице“.

Такозване европске вредности њега не привлаче и сматра да је савез са Русијом и ОДКБ кориснији за Србију. Што се тиче европских партнера, Вацић види перспективу у сарадњу са италијанском „Северном лигом“ Матеа Салвинија, немачком „Алтернативом“, француским „Националним фронтом“, јер сматра да су то странке које доживљавају Русију као пријатеља.  

„Што је јача Русија, јаче су и наше позиције“, говори он.

Миша Вацић сматра да председник Србије Александар Вучић изводи Србију на прави пут.  

„Подржавамо његов чврст став по питању санкција против Русије, односно одбијању да их уведе.  Делимо његову одлуку о куповини руске војне опреме и војној сарадњи са Русијом. Он гради путеве који су свима потребни, не признаје суверенитет самопроглашене републике Косово и успоставља односе не само са Русијом и ЕУ, већ и са Кином, Индијом, Африком, Јужном Америком“, коментарише Вацић.  

„Унутрашњи проблеми Србије личе на руске. Ми желимо да заштитимо грађане од корупције на локалном нивоу, са корупцијом се боре и Путин и Вучић”, каже Вацић.  

Што се тиче српске опозиције, тачније њеног десног патриотског крила, Миша Вацић признаје да у њему нема јединства.

„Сви желе да делују самостално, а ми позивамо на уједињење. Није обавезно да то буде једна структура, али могли бисмо да делујемо на једном фронту. Сви пишемо ћирилицом, идемо у цркву, сви смо патриоти. Али, авај, они не желе да се уједине. Али можда се једног дана то догоди“, нада се Миша Вацић.  

Он је оштар када говори о неолибералној опозицији, коју, по његовом мишљењу, финансира Запад.  

„Они су се ујединили у ‘Савез за Србију’ зато што их спаја заједнички новац. Мислим да је Вучић превише лојалан према њима. Они морају да одговарају пред законом за то што сада раде и што су растурили земљу док су били на власти. Они не желе само да сруше Вучића, они желе да поново пљачкају земљу“, говори Вацић о лидерима „Савеза за Србију“ Вуку Јеремићу и Драгану Ђиласу.  

„Када будемо добили могућност да доносимо законе, један од првих биће закон о страним агентима, као у Русији. Свака невладина организација коју финансира Запад се мора третирати као страни агент. Имамо проблем са пропагандом хомосексуалности, у српским градовима постоје геј параде где се наводно боре за нека своја права. Али сва грађанска права су већ загарантована Уставом! Свако спорно питање за Србију, попут миграната или суверенитета Косова, окружено је пропагандом коју шире западне невладине организације. А видимо да у Русији  закон о страним агентима ради. Не треба да измишљамо точак! Овим законом ћемо заштитити и суверенитет и наше традиционалне вредности“, каже Миша Вацић кога је британски Би-Би-Си назвао „Јулије Цезар српске политике“ због његове љубави према историјским личностима. 

Шиптари заратили због такси! Више о томе ОВДЕ.

Извор: balkanist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА